Ann-Sofie

Vilka åskväder!
Tror att det slog ner i huset, det lät så. Och plötsligt hade vi sjöutsikt också, fint.
 
Igår fick vi cyklar, vår käre chufför kom hem med fyra stycken nya cyklar för 1600 RMB (=1600 kr) alltså 400 st. Inga växlar och väldigt enkla,....hoppas de håller under tiden vi är här. Ska ta kort på våra cyklar och visa er.
Det behövs inga växlar, finns nog inte en enda backe i hela Shanghai tror jag.
 
Det är däremot förenat med livsfara att cykla här. Hjälm har ingen, ljus har ingen, cykelväg finns inte. Trafik finns... bilar tar inte hänsyn till cyklister över huvud taget!  Håll dig undan från bilar bara! Cyklister och mopedförare kör i färdriktingen och mot färdriktiningen eller på tvärs också för den delen. Cyklister och mopedister verkar inte behöva bry sig om trafikljus, bra?! Man kan köra på vägen eller på trottoarer, då är det de gående som måste se sig för....djungelns lag gäller på gatorna här. Vi får se om vi vågar ge oss ut?
 
 
 
Flera dagar i rad har vi fram på eftermiddagen fått sanslösa åskväder, det är skönt, rensar luften och det blir några grader svalare en liten stund.
Bild på åskan från Fridas rum, fotograf David, snyggt!
 
 
 
En sväng till Ikea igen för att köpa ramar som ramlade ner när jag precis hängt upp dem.
Blir lika förvånad varje gång, hur de sitter överallt i utställningsrum, soffor, på golvet mm och sover. Får de för lite sömn? Eller behöver de mer sömn än oss? Jobbar de så mycket? Är det värmen? Jag undrar...
Klart slut Ann-Sofie
 
 
 
 
 
Cecilia Larsson

Hihihi, vad lustigt att de sitter och sover överallt! Hoppas du med tiden kan reda ut varför!
Cykla lugnt!

Kram
Cissi

Monica Törngren

Hej!
Måste bara kommentera bilden med blixten. Det ser ut som det slår ner i Grand Gateway, där Mikael bodde de sista månaderna när jag hade flyttat hem.
/Monica

Svar: Jag tror det slog ner flera gånger....
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress