Ann-Sofie

Skulle köpa cyklar!
Cyklar måste man ha i Shanghai! Det låter ju lyxigt med chaufför, men faktum är att det minskar ens frihet. Det måste planeras, varje litet ärende man har. Ringa James som får berätta för chauffören, vart och när. En cykel skulle gör det lättare. Det är också så varmt, att gå och vara ute mer än tio-femton minuter finns inte på kartan.
Så igår fick vår käre chaufför i uppdrag att ta oss till en cykelhandlare, en begagnad cykel duger bra...tycker vi.
 
Nu hamnar vi i Shanghais riktigt kinesiska kvarter, här finns ingen västerlänning, om någonsinn?!
Vi får se några riktigt skraltiga saker, men en skulle funka för mig, till Frida och Caroline finns nog var sin hyfsat ok. Men en cykel till Anders utan broms, att ha i Shanghaitrafiken? känns inte riktigt bra.
 
Det mest spännande är att vår chafför börjar förhandla med cykelhandlaren, vi förstår ingenting. Det är ett högjljutt samtal, låter som de skäller på varann. Vi tittar på cyklar och ser förmodligen ganska malplacerade ut. Runt oss samlas nu människor som intresserat följer... eller nej, nyfiket stirrar ut oss. De försöker inte ens dölja att de stirrar, mest är det nog tjejerna de tittar på. Vi drar på oss en folksamling, känns lite märkligt med denna uppståndelse!
 
Det slutar med att James är i telefonen (chauffören har ringt honom) han har prisförslag. Nu får cyklarna inte plats i bilen och de kan visst inte leverera hem och någon cykel till Anders med fungerande broms finns inte. Alltså blir det inga cyklar, lite antiklimax får man säga.
 
 
Fick ju låtsas att ta kort på tjejerna, den stora folkmassan syns inte så tydligt kanske, de står liksom runt omkring men några nyfikna ser ni nog.. Och vår chaufför som försöker förhandla bra priser till oss. Caroline och Frida tycker inte jag ska ta kort nu....
Vi får jobba vidare på det här cyklar måste vi ha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svägerskan

Väntar på mer info om era cykelaffärer! Ett spännande liv ni lever! :) Förmodar att ni kände er som "utomjordingar" :) Kramar från Floda!

Svar: Minst sagt! Ska jobba vidare på det här med cyklar!Kram!
Ann-Sofie Corneliusson

Anne Lindgren

Låter komplicerat, men ändå lite kul :-) Den där James verkar vara en klippa att ha i telefonen i olika sammanhang, men jag har missat vem det är? Jobba vidare på cykeljakten! Jag hör av mig på mailen... Kram /Anne

Svar: James jobbar för Anders, men får hjälpa till med diverse praktiskt ibland!
Ann-Sofie Corneliusson

Madeleine Åberg

Min kompis i Beijing har en moped som går på el och det har nästan alla i området. Ett förslag? Och hon berättade också att folk i Kina stirrar väldigt öppet. De är heller inte så rädda för att utstöta intimare ljud så som rapningar, fisar etc. Har du märkt något av det?

Svar: Ja, vår käre chaufför rapar konstant... såg (hörde) en snygg tjej på Ikea som la av en riktig rökare! Olyckor med mopeder, bilar, gångare händer ofta, då samlas stora klungor i ring och stirrar. Det är verkligen annorlunda här. Ni ska inte till Shanghai då? Tänk vad roligt det hade varit! Kram
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress