Ann-Sofie

En härlig vårdag!
 Idag har det varit en riktigt skön klar vårdag. På torsdag säger de att det ska bli 20 grader, varmt det är mycket ovanligt för årstiden men inte desto mindre behagligt :)
Nästa vecka börjar festligheterna kring det kinesiska nyåret, överallt dekoreras med rött och guld, dessa lampor ser man vart man än vänder huvudet nu.
 
 
En mängd traditioner finns runt det kinesiska nyåret. Nyårsfesten hålls som regel på nyårsafton, som är den 30 januari i år. Medan nyårsdagen är vikt åt vän- och familjebesök. Midnatt firas in med smällare och fyrverkerier. Efter fem dagar är det fest igen och på sjunde tror jag det var också? En obligatorisk symbolladdad rätt i större delen av Kina är fisk, eftersom uttalet för fisk är det samma som för ordet "överflöd". I Nordkina är jiaozi, = dumplings, som annars är vardagsmat, lika obligatoriskt på matbordet.
Barn, men också många andra, får vanligen en nyårspeng i ett rött kuvert, och många arbetsplatser delar ut en 13:e månadslön till sina anställda. Vi måste ge vår ayi och vår chaufför ett rött kuvert, vi måste ta noga reda på hur mycket som ska ligga i, så att de blir nöjda.
 
Vårfestivalen, som de också kallar nyårsfirandet, är för många den längsta arbetsfria perioden på året. Då åker alla hem till sina familjer, många ser bara sina närmaste denna enda gång på året.
Föräldrar som lämnat sina barn hos mor/farföräldrar på landet för att jobba i staden, åker hem för att se sina barn.
Detta är den största folkvandringen i nutid i världen!!!
 
Jag har haft en härlig dag med mahjong på förmiddagen och sedan månadslunch med Svenska klubben. 20 pers invaderar en lunchrestaurang, äter gott sitter länge o tjatar, mycket mysigt.

Nu är det dags att göra middag, pasta med någon sorts gryta på fläskfile...får se hur det blir?
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maggan Kagebo Dahlgren

Härligt! De röda lamporna är såå fina, kanske ska köpa mig några!

Svar: Ja det finns att köpa, men även i andra färger, både starka färger men även mer neutrala som vit, de är jättefina tycker jag.
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress