Shanghais världar

I denna stad finns allt!  Du kan äta en frukost, eller lunch eller middag för 5-10 RMB (= 5-10 kr) Gott är det absolut. Här en tallrik nudlar med kyckling och grönsaker, mycket gott!! Nyttigt? Kanske inte. Oljan de steker i är inte sällan återanvänd från rännstenen, något renad... gutteroil kallas det...
 
 
 
 
 I samma kvarter kan du hitta exclusiva lyxrestauranter, här flödar chanpangen....                                                       Här är priserna något högre.                                                                                                                                     
 
 
                                                                
 
 
Kom visst med en mohijto också :)
 
 
Mopeder finns det gott om, kanske är det tur att alla inte har råd att köpa o äga bil? Elmoppar är nog bättre för miljön?
 
 
Men några åker runt i rosa Ferarris! Här ser man dagligen Lamborginis, Rolls royce, Lexus... glida runt. Inte gör man det i Göteborg?!
 
 
 
Vet inte om det är lite tuffare med samma bil i mattsvart, eller? Har sett det också.
 
Efter tre dagars party....så är jag lite trött idag. Vilken tur att det regnar! Idag får jag vara inne, slappa o slöa hela dagen. Vi har laddat ner lite tv-serier o filmer, blir en mysig söndag.
 
Om en och en halv vecka åker jag hem för sommaren, längtar!! Hur gör jag med bloggen då? Vill ni veta vad jag gör på dagarna i sommar också? Eller bör jag ta en paus? Kanske längtar jag tillbaka till Shanghai, då?
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Cecilia larsson
  • 2014-06-01

Det där med oljan låter inget vidare!! Är det verkligen så?
Är det mat ifrån stånd på gatan eller enklare restauranger?

Coola kontraster du får uppleva. Det är kontrasterna som gör livet spännande, skrämmande och alldeles underbart!
Välkommen hem!
Kram
Cissi

Svar: Det är från stånd på gatorna...och inte alla av dem heller, men det finns! Vet inte, vill inte veta om det finns annars. Om man äter mycket av den maten kan man få stora problem med magen, vi gör inte det så ofta. Och bara när vi är ganska säkra på att oljan är bra....veta säkert kan man aldrig. Tack! ska bli skönt att äta ren mat och andas ren luft.
Ann-Sofie Corneliusson

  • Catarina G
  • 2014-06-01

Kul med bilderna! Det är verkligen stora kontraster. Maten var jättegod tyckte vi, tänkte inte på oljan... Det är alltid kul att läsa din blogg. Om du ska blogga eller inte under sommaren ger sig nog själv.Det beror nog på vad du gör i övrigt och om du har lust eller ej.Framför allt ska du njuta av att vara hemma igen! Kram C

Svar: Det ska jag och då ses vi igen!!?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-06-01

Lägg bloggen på hyllan under sommaren!! Snygg moppebild!! Kram o välkomna hem!!

Svar: Undrar vem som tagit den?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Susanne
  • 2014-06-01

Hej! Fina bilder!
Vi vill träffa dej i verkligheten när du kommer hit- och kanske få se fler bilder för man kan aldrig få nog! Så intressant!
Det har varit en strålande dag här och AC stod på bryggan när vi körde in i viken från Sillens Dag på Marstrand, så långt man kan komma från mopedparkeringen tror jag! Oj vilken jetlag han kämpade med, men han somnade iallafall inte vid bordet! Ses snart! Kram

Svar: Yes, see you soon!!
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus