Sommar Sverige. Höst - Kina

Nu har många bedyrat att sommar 2014 var varmare och ännu bättre än sommar 2013. Vilket gör mig glad. Jag hade ju ångest här i Shanghai förra året i juli och augusti. Sitta i en storstad i fyrtio graders värme och titta på bilder som alla vänner lade ut på Facebook, sol och bad...framförallt bad. Mycket ensam kände jag mig också, det gör jag inte längre!!
 
Jag fick dessutom en tvångstanke, jag trodde att jag aldrig mer skulle få en fin sommar! Jag trodde att något hemskt skulle hända att jag eller någon annan skulle dö? Jag sa till Anders -Tänk om vi aldrig mer kan åka ut på sjön med vår båt? Tänk om det aldrig mer blir en fin sommar? Jag trodde så....Anders tyckte jag var löjlig.....men man kan aldrig veta, eller hur? I alla fall fick vi en underbar sommar, visserligen inte med båten, men nu har jag större förhoppning att vi kanske kommer ut med den igen!? (Helt säker är jag inte).
 
Vi ska se om vi kan ladda upp lite fina sommarbilder från 2014 på bloggen här?
 
 
 
Mitt Valbodalen, Lysekil. Här stod vi med husbilen flest nätter. Varje morgon gick jag direkt ur sängen tog på baddräkten och hoppade i vattnet, sååå skönt!! Fast här är det kväll....
 
 
 
Med Hållö-färjan till Hållö. Satt och sjöng Evert Taubes "Briggen blue bird of Hull" hela vägen ut.
 
 
 
Det är nog trots allt jag och Andreas som är mest badtokiga i vår familj i år har vi fått vårt lystmäte, i alla fall jag.
 
 
Fest med trevliga människor blev det. (Hoppas det är ok att jag lägger ut denna?)
 
 
 
Bara ligga under ett träd lyssna på tystnaden och andas frisk luft är underbart!
 
 
Vilken otrolig skillnad att komma "hem" till Shanghai i år, efter att ha haft en härlig sommar får jag nu fortsätta att ha det varmt och skönt länge till, idag är det 28 grader ute, varmt, härligt men inte för varmt. Jag har vänner här och har sååå kul, hur blir det att lämna dem? Oj vad jag ska njuta detta år i denna exotiska storstad!!!
 
 
Så här ser det ut.......
 
 
 
Men också så här, kontrasterna är stora, det är det som är charmen.
Ha en trevlig helg alla!
kram
 

Kommentarer

  • Anonym
  • 2014-09-12

Ja, visst har vi haft en underbar sommar! Har nog aldrig badat så mycket. Idag kl.16.10 är det 24 grader. Inte illa! Förra helgen badade vi Grebbestad. 17 gr i vattnet, men varmt och skönt i luften.
Hoppas Shanghaivärmen håller i sig några veckor till! 😉

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-09-12

Denna veckan har vi haft sommarvärme här men kanske inte badväder! Ha det bäst och njut av denna vackra stad Shanghai!!!!

Svar: Det gör jag!!Njut av Finnsjön!!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Anonym
  • 2014-09-15

Jaså, du är bekant med sååååå många gamla föräldrar ! Kul !
Själv blev jag uppskattad av ett gäng gamla godingar på "LaLuna" tapas bar i Mölnlycke i förra veckan . Maken fick hänga med på ett hörn...

Ha en härlig tid i Shanghai, ser fram emot dina berättelser !

PS. Sommaren fortsätter visst här i Sverige...strålande sol och badtemp, Örjan ska upp o fiska hummer nästa vecka, och sonen harf fått krok på jobb i Fjällbacka, och bor i sin flickväns sommarhus i Tegelstrand för tillfället...KRAM. DS

Svar: Vad säger de föräldrarna då?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Monica jacobsson
  • 2014-09-15

Det var Monica J som skrev förra inlägget...

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus