Koskräck?

 
Kossor på stan!! Alltid något nytt att se när man promenerar, det senaste är kossor, målade i alla möjliga mönster och färger. Några tjurar cokså...
 

 
Han nedan, för det är väl en tjur? Ser liite arg ut?
 
 
 
Till höger om korna står en kärra, de säljer lite krafs bland annat cd-skivor. Varje gång man går förbi spelar de antingen, The Rose (Bettie Middler) eller Que sera sera (med vem?). Varför just dessa två? Och varför i två års tid endast dessa två!? Ingen aaaning:
 
 
Har sett på facebook att vädret varit fantastiskt de två senaste dagarna hemma? Vårkänsla har jag förstått? Och lite vårtecken, snödroppar mm. Det har fullständigt exploderat med utrop, -åh så vackert väder, -Solen!! ....Då tänker jag, det var länge sedan någon nämnde vädret, Hur har det varit innan då? Alla veckor sedan jul? Katastrof?
Tänker lite på klimat, väder, det är ju viktigt för oss svenskar och för mig. Ofta säger vi att Sverige är fantastiskt, bara klimatet skulle vi vilja ändra på. Lite orolig att flytta hem till mörker och rusk. Tur är att jag flyttar hem när det fina börjar, men mörkret och vintern kommer ju igen.
 
Jag är inte så säker på att vi ska klaga så mycket som vi gör. Många platser har nog sämre klimat än vi. Frida var i Harbin nyligen ( Norra Kina, nära Ryssland) Här blir vintern så kall, fyrtio grader är vanligt (Minus alltså) på sommaren blir det 40 plus....det är inget vidare!? Bara vår o höst som kan vara lagom. Här i Shanghai är hösten fantastisk, runt tjugo gradet ända fram i december, men sommaren är gräsligt varm och vintern är visserligen kort, men kallt blir det och uppvärmningen är under all kritik, dessutom har vi luften...
På vissa ställen är det 35 grader året runt, Singapore, Kuala Lumpur, vet inte om det blir kul i längden? Det finns platser på jorden som har bättre klimat än vi, absolut (runt Medelhavet är ju fint) Men det finns sämre också! Och tänk på allt annat som är är bra med Sverige! Heja Sverige!!
 
 
 
 

Kommentarer

  • Catarina G
  • 2015-02-11

KOmiskt såna KOnstutsällningar ser man inte här i stan iallafall! O vädret har väl inte varit allra värst, det har varit tillräckligt med snö för barnen att åka/ leka i. Men du vet ju hur skönt det är när ljuset återvänder. Sverige är fantastiskt! Kram C

Svar: Hahaha! Sverige är bra! och ska bli skönt att komma hem till, men Thailand först!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Susanne
  • 2015-02-11

Vädret DET är vi bra på att skriva om! I Göteborg för två veckor sen snöade det blötsnö = kallt, men OK. ( vi reser lite som ni kommer förstå nu:) sen i Spanien en s.k. tramontana-vind i flera dagar från bergen, som en ryckig och bråkig och "busig" kuling men kall och stark som 17! Då tänkte jag att jag inte är så mycket viking längre.... Och så åkte vi till Geneve och Jurabergen och DÄR var det ännu kallare och ÄNNu blåsigare: alpvattnet i Genevesjön gjorde så man höll på att fullständigt stelna till som en is-staty! Var det såna Frida såg i Harpin? Jag vet varifrån de kommer: Geneve! hahaha! Vi var där för att ett skidlopp gick av stapeln där och det var 5,6 mil i motvind- som väl var hade vi inte anmält oss.
Resultat vi ÄR inga vikingar längre! Kram!

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2015-02-13

Varför alla dessa kossor?

Svar: Ingen aning med korna...
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus