Bilder från paradiset!

Nu ska vi se om jag har internet med mig eller mot mig, det är lite si och så ibland. Kom hem i morse som vrak, inte sovit något på mer än 24 timmar. Jag behöver verkligen min skönhetssömn, utan den är jag inte människa. Sov ett par timmar på förmiddagen, nu ska vi se om jag kan visa några av alla bilder jag tagit på vår resa.
 
 
Så här fina stränder kunde vi ha helt för oss själva!
 
 
Det här var första ön vi var på, Redang. Här var det faktiskt en del folk, men dagtid hade vi stranden i stort sett själva. Färgen på vattnet är inte photoshoppad ( jag kan inte sånt, ännu). Det var fantasiskt! Här var sanden underbart vit och len dessutom.
 
 
 
 På väg mot nästa ön Lang Tenga. Här tyckte jag var det finaste stället. men det var också här det kryllade av stora bergsödlor! Frida fick nog bästa bilden så kolla hennes blogg, de var snabba så det var svårt att hinna ta ett kort.
 
 
Snabb som bara den, men här är en liten.
 
 
En snabb ödla kilar in bakom stenen och gömmer sig precis när jag ska fota. 
 
 
Precis bredvid en fin sandstrand bor någon... Den som bor här jobbar som vakt. Vaktar sköldpaddeägg och ungar som föds på just denna strand. Turtlebeach kallas den. Vi var här och snorklade men såg inga sköldpaddor denna dagen. Däremot har vi sett många både små och jättestora när vi dykt eller snorklat på andra ställen under semestern. Det är något särskilt med att se djur i deras naturliga milö.
 
 
 
 
Turtlebeach, vi var ensamma här också, gick en del vågor denna dag så sikten var inte allra bäst. Men vi såg några småhajar!
 
 
Älsklingarna!!!
Det har tagit lång tid att ladda ner dessa bilder, nu lägger jag ut dem, så får det bli några åt gången. Men lite känsla för hur vi haft det får ni väl?
Nu är det fredag och vi ska fira med en köttbit o lite vin, nu när veckan varit så lång :) Faktum är att så mycket alkohol har det inte blivit. Malaysia är ett muslimskt land till 80%, så vi fick inget vin till maten. Några drinkar på en pub snek vi väl åt oss... Men en ovanligt nykter semester har det varit, låter  som det brukar vara röjarslag i vanliga fall ;) men ni förstår vad jag menar?
Ha en trevlig helg, vi hörs! Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På väg "hem"

Nu sitter vi på Kuala Lumpurs flyplats och väntar på flyget till Shanghai. Lite tuff flygning, den avgår inte förrän 0140. Det är några timmar kvar, nu är kl 21.20 Framme i Shanghai 0700. Blir till att flyga "vargtimmarna".
 
Men den finns en lounge på denna flygplats man kan betala för att komma in i. Här kan vi äta en god middag. Man kan få massage, vilket Anders avböjt. Kaffe, efterrätter, öl och vin tills man skäms eller möjligen skämmer ut sig :) Om man känner sig lite ofräsch kan man ta en dusch. Sedan sitter man bekvämt i mjuka fåtöljer till det är dags att borda, allt för priset som en middag för oss fyra, bra va?
 
Vill ni se bilder från Malaysia? Tre öar har vi sett, snorklat och dykt har vi gjort. Latat oss och läst många böcker på fanatstiska stränder med ljuvligt vatten. Och jag har badat och badat tills jag blivit skrynklig!!! Underbart!
 
Vi har bott på hotell med olika standard får man väl säga.... tur att omgivningarna  var vackra när det fanns småödlor och kackelackor på hotellet ;) Kanske är det karaktärsdanande? Idag känns det i alla fall mycket skönt att åka "hem" till ett renare o fräschare Shanghai, än hotellet vi bott de senaste dagarna.
 
Anders har förslag på vad jag borde skriva mer om här på bloggen, när Caroline o Frida exprimenterar med mediciner eller när Caroline tror att vi ska bli bortrövade eller nedskjutna, men det får jag inte skriva om, Caroline och Frida anser sig äga dessa historier så detta får ni läsa om på deras bloggar.
 
Vi har haft sköna dagar med sol och bad som jag saknat hela sommaren men nu fått mitt lystmäte av äntligen.
Nu har jag försökt ladda upp bilder att visa er, men det går inte, ni får vänta lite till. 
Hörs snart igen! 
Kram
 
 
 
 
 
 

Internet någon gång ibland....

Inte speciellt exploaterat, det är fantastiskt på många sätt. Vi har stränder helt för oss själva!! Ingen försöker sälja på oss något, inget tingeltangel att köpa. Tyst, bara cikador som låter och vågorna som slår mot stranden.
Djungeln är nära inpå, ödlor och fladdermöss är enormt stora och jag är lite rädd ;) Skämde ut mig lite då jag sprang och skrek lite hysteriskt när en ödla kom emot mig på gångvägen, på min väg från stranden till hotellrummet. Ödlan blev nog också rädd och rasslade iväg snabbt in i buskaget, några kineser vände sig intresserat om och skrattde. Tjejerna har småödlor på sitt rum som heter, Kurt, Björn och Sven.
 
Vi mår bra, latar oss massor, ligger på stranden i skuggan och läser bok efter bok. Snart har hela familjen läst "En man som heter Ove" läs den om ni inte gjort det! Jag skrattar och gråter om vartannat, den är underbar. Då och då tar man ett bad och snorklar, tittar på "Nemofiskar" och småhajar bland annat. Det är sant att vi har stranden för oss själva. Finns en och annan Italienare, någon Australiensare och så kineser förstås. Men det finns flera stränder att välja på och kineserna kommer ju inte ut förrän det börjar skymma, då kryper de fram ur sina vrår ;) med flytvästar och plastskor tummlar de runt i vattnet. Man flyter ju som en kork i det salta vattnet, förstår inte hur de hanterar flyvästarna...men det gör de nog inte. De kan inte simma.
 
Kan låta som jag nedvärderar kineser...? Men de är oerhört speciella, självklart gäller det inte alla, men många. Ett annat exempel som är lite typiskt och märkligt, hände igår. Vi ligger på stranden och läser i skuggan under några palmer. Det är bara vi fyra på hela stranden, då kommer en grupp kineser, var lägger de sig? Jo precis bredvid oss...inte en meter ifrån utan ungefär en decimeter, man vet inte riktigt var man ska göra av sig. Men deras privata sfär är så mycket mindre än vår. Beror det på att de är så många?
 
 Idag ska vi vidare till den tredje och sista ön, Perhentia. Det har åskat inatt och regnar på mig för första gången sen i Sverige i juni. Om en liten stund kommer båten och hämtar oss så jag måste avsluta nu. Det var tur att jag kollade, nätet fungerade för en gång skull! Men det är mycket långsamt så bilder kan jag inte ladda ner. Bilder får ni när jag kommit "hem" till Shanghai.
 
Några har försökt nå mig på Skype, vi hörs när jag är tillbaka i cicilisationen, det funkar inte här tyvärr!!
Kram till alla från en solbränd vän i paradiset!

Jätteödla!!

Vi blev så rädda!
Såg en ödla stor som en hund i buskarna precis utanför hotellet. Bits de? frågade jag. - Nej de kan slåss med svansen, men bits gör de inte. Kändes inte mycket bättre  :)
 
Vi är på en ö i Malaysia som heter Liang Thenga. Vattnet är sanslöst turkost, stränderna, kritvita och palmerna höga. Det är inte särskilt exploaterat, men kineserna har hittat hit! De kan inte simma de som är här heller, utan ligger med kläder på och flytvästar inne vid stranden och flyter runt. När de inte står och pose-ar för foto.
Fördelen med att det är kineser på hotellen är att vi har stranden för oss själva på dagen, de vill inte vara i solen utan kommer ut först i skymningen för att med kläder på plaska i vattnet.
 
Vi har underbara dagar i paradiset, badar, snorklar och har gjort två dyk!! Sett sköldpaddor, muräna, barracuda och HAJ!! ganska stor vitspetsad haj som låg inne under en sten och vilade, (tror jag att den gjorde).
Jag har bilder att visa men det får bli när vi kommit "hem" till Shanghai. Internet är nästan obefintligt här i obygderna, går inte att ladda ner bilder tyvärr.
Just nu sitter jag i skuggan med en djunglejuice (god drink) och ser ut över det kristallklara vattnet mellan palmträden, ni ska få se bild. Helt underbart! Lite orolig är jag för att gå tillbaka till hotellrummet, tänker inte gå själv...dessa ödlor verkar inte vara skygga direkt.
Får se när jag kommer ut på nätet nästa gång, det är ganska oberäkneligt. 
Hoppas ni mår bra, det gör jag!!
Kram, vi hörs
 
 

Mahjong

Ska jag gå med och börja spela detta märkliga spel? Vad säger ni?
Fick vara med idag för att titta och lära. Ett äkta kinesiskt spel som spelas mycket vad jag förstår. Tydligen är de kinesiska reglerna mer avancerade än de som svenskarna använder sig av här. Men det verkar tillräckligt komplicerat för mig. Förstod inte mycket kan jag säga. Men till viss del påminner det nog om poker eller casino, man ska samla par, tretal eller möjligen stege. De tävlar om pengar, men mycket låga belopp. Det gäller för mig att börja samla tioöringar (kinesiska) om jag ska gå med. Får nog göra det... det är så trevliga människor! Ska beskriva spelet mer i detalj sen när jag kan. Kanske köper jag med ett hem och lär ut?! Vi kan starta Mahjonggrupper i Mölnlycke?
 
Nu är det fredag och vi ska äta tacos!!! Trodde jag skulle slippa det här, men har hittat både tacodinner-kit och alla ingredienser....går inte att komma undan. Anders och tjejerna är förtjusta! Jag får väl hålla mig till vinet ;)
 
Nu har nedräkningen börjat på allvar, på söndag åker vi till Malaysia....har jag tjatat om det? Ska ligga i blöt i två veckor. Tänk på att jag inte fått ett enda salt bad på hela sommaren!!! Ska ta med kamera och dator så ni kan få se förhoppningsvis lite fina bilder.
 
 
Det är svårt att äta med pinnarna, och ni ser jag håller alldeles för långt ner. Ju högre upp desto finare.
Trevlig helg alla! Kram
 

En vanlig dag i den stora staden

Det händer inte saker varje dag här heller. Vardagen finns även i en storstad som Shanghai kan jag berätta.
Sover ganska länge på morgonen vilket är mycket lyxigt. Vaknar vid åtta halv nio, ligger kvar en stund i sängen och läser min bok. Jag köpte mig en miniipad innan vi åkte, nu kan jag låna böcker på Mölnlycke bibliotek och ladda ner, gratis. Visst är det fantasiskt? Finns nämligen inte mycket böcker på svenska här.... Visserligen kan man köpa engelsk litteratur men jag tycker det är skönast att läsa på svenska. Sedan går jag upp och dricker en kopp kaffe och kollar om någon kommenterat på min blogg. Blir alltid glad när så är fallet, jag svarar alla! Om du lagt in din emailadress så får du ett mail automatiskt när jag svarar dig....så du vet.
 
Sedan brukar jag plocka i ordning i lägenheten bädda ev diska om det finns disk, diskmaskin har vi inte! Däremot behöver jag ju inte städa eller tvätta eller stryka heller för den delen. Vår Ayi städar hela lägenheten två gånger i veckan, torkar alla golv och dammar alla ytor, vi har det sååå rent. Kläderna har väl aldrig varit så välstrukna eler legat så fint i garderober och lådor. Dessutom lagar hon middag till oss varje tisdag, äkta hemlagad kinesmat, mycket gott.
 
När lägenheten är tipp topp så ger jag mig antingen iväg till gym o pool för lite träning eller som idag en väninnedejt. Rädd att träningen får stryka på foten allt mer, när jag lär känna fler människor här. Snart spelar jag nog Mahjong en dag i veckan, sjunger i kör en dag, så har jag ju anmält mig till fotokurs och en kurs i kinesik kultur och historia. Kanske blir det lite volontärarbete i en kinesisk skola också....stressigt det här .;))
 
 
Ingången till gym-och pool
 
 
 
Ofta är det kanske någon mer i poolen än jag men trångt är det inte!
 
Efter träning måste jag iväg och handla lite mat, planera middagen till familjen. Det kan låta enkelt men är kanske det som är mest omständligt här. Inte bara att gå till en affär och handla allt. En "vanlig" mataffär köper jag det mesta, men kött och fisk får jag gå till en annan. Frukt och grönsaker hos Avokadotanten och bröd på "danska bageriet". Vill jag ha grädde eller creme fraiche är det ytterliggare ett annat ställe. Några affärer kan jag gå till andra måste jag planera upp så chauffören kan köra. Vissa saker är smidigt, som att få lägenheten städad eller kläderna tvättade, annat är mycket mer omständigt och tidskrävande än hemma, som att handla.
Efter shopping så behöver jag en lunch, ganska ofta har jag och tjejerna tagit en panini och en kall lemonade på Costa coffie eler Marienbar som ligger nära.
På eftermiddagen kan man öva lite på sin läxa i kinesiska (eller inte) skriva lite på bloggen, sen är det dags att fixa middag till maken som förväntar sig en glad fru med middagen på bordet när han kommer hem ;))) Är man lyxhustru så är man.....
Nu är det dags att fixa middag, pasta med lax!
Ha de!
 
 
 

Härligt väder!!!

Äntligen kunde vi sitta ute och äta lunch! I skuggan och det fläktade lite, underbart. Första gången sen jag kom hit som jag på dagtid kunde sitta ute. 
Idag var jag på månadskaffe. Blev medlem i något som heter "Shanghai expatriate association". Människor från hela världen, mest västerlänningar, engelsmän. tyskar, amerikanare holländare svenskar mm. Blev "uppraggad" att börja i en kör som tränar i en lägenhet i compoundet där vi bor, jag hoppade på... får se vad det är?
 
Jag fick följa med Lena från Södertälje som tog med mej på detta jippo. Fika och mingel. Kändes bra att ha med en trevlig människa som Lena som presenterar mig för alla hon känner. Mötte också några från lördagsdrinken. Vi satt en lång stund och pratade om livet i Shanghai, många har bott här länge, de verkar trivas. När vi fikat klart var det dags för lunch :) Vi gick vidare, några svenskar. Det var ganska uppdelat svenskar för sig, engelsmän för sig osv, lite synd kanske. Men i kören som jag hoppade på var det flera nationaliteter. På torsdag är det månads lunch och på fredag ska jag få titta på när de spelar Mahjong, vilket är stort tydligen...mycket nu...jobbar ni hemma? :))
 
Det är spännande att och roligt att träffa nya människor, men också ganska ansträngande. Får le och verka trevlig hela tiden, jobbigt när det inte kommer helt naturligt ;) Tänk vad skönt det att vara hemma och umgås med människor man redan känner. Jag är inte jättebekväm med det här att mingla och prata om inget särskilt.
Nu måste jag gå ner till affären och köpa plåster, tappade ett glas i golvet som gick söner och skar mig. Ganska djupt...
 
 
 
 
Såg den här bilden på facebook men så här packar de sina cyklar, verkligen!!
Kram
 
 

Vilket gäng!

Hej alla!
 
Igår var det lördagsdrink på Abbey road, Beatlesinspirerad pub. Nu börjar det komma tillbaka svenskar. När vi klev in på puben satt en grupp på ca 12 personer runt ett bord och pratade svenska. Lite försynt frågar vi är det svenska klubben? (dum fråga...) Jaaa, ni är nya, kom och sätt er! Ett sånt "gott gäng"! Hade roligt från jag satte rumpan på stolen och sen hela kvällen. Vi gick vidare och åt middag tillsammans, kinesisk Yunnan-mat, fantastiskt gott. Men pinnarna bråkade med mig, har väl aldrig sölat så! Bara att erkänna att man är ny.
 
Anders fick chans att bonda med de snusande gentlemännen:) Det finns något som heter "my snus.com". Jag berättade att Anders jobbat på att sluta, men sedan hittat denna hemsida och kan nu beställa färsk snus billigare rakt hem i brevlådan. När de fick veta att han börjat igen, så fick han en stor kram och var plötsligt självklart en i gänget, "missbrukare" emmellan:
 
Nu ska jag på morronkaffe i morgon måndag, och månadslunch på torsdag, det börjar rör på sig!
Det är volvofolk, scaniafolk, ikeafolk och så sca förstås. Det trevliga med Svenska klubben är att där får männen vara med, I Swea som finns på  många ställen är det bara för kvinnorna. Klubben gör visserligen mycket för oss "medföljare" men vissa aktiviteter då är alla med. En kräftskiva fram i höst, är visst en happening, i år kommer Mark Levengood att delta, dagen innan har en föreläsning som vi anmält oss till.
 
 
 
Shanghai börjar klarna....ser ni? Ser bättre ut än på länge!
 
 
 
En bild till Maggan, ser du vad det står på huset?
 
Berättar mer i morgon om frukosten jag ska på....lovar att ni ska få alla smaskiga detaljer!
 
KRAM från ett fuktigt Shanghai
 
 
 
 
 

"Djupa tankar och Akvariet Shanghai!

Efter några dagar uppe i bergen är vi nu tillbaka i staden igen. Det känns bättre, lite nya krafter fick jag nog. Ska nog orka tills vädret blivit svalare. Blev liksom upplyft både fysiskt som själslikt. Kvällarna var ju enda stunden man kunde vara ute. Vi satt i vår svala jacuzzi och tittade på stjärnorna, det är lätt att hamna i samtal kring meningen med livet då. Man kommer liksom på hur liten man är när man tittar uppåt så. Måste berätta en sak som jag fått höra av en klok man som sätter lite perspektiv på tillvaron : Om vintergatan är Nordamerika så är vårt solsystem lika litet som detta O (alltså bokstaven) Och detta O (vårt solsystem) ligger i vattnet några kilometer utanför nordamerikas kust. Hur liten är inte jag då?! Varför finns vi? Finns det en mening? Vad gör jag i Shanghai?
 
Från det ena till det andra. Fick luppleva lite tropiskt vatten idag när vi var på avariet. Världens längsta undervattenstunnel 150.m, så nära scubadiving det kan bli. Såg hajar, Nemo-fiskar, sköldpaddor och fantastiska maneter. Hoppas på att få se delar av detta på semestern.
 
 
Frida i tunneln....
 
 
 
Skalman.
Nu måste jag fokusera på matlgning!
Kramar!
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från Mogashan!

Varför badar ingen? Vi är helt ensamma i poolen som känns underbart sval i hettan. Anläggningen är fully booked men vi ser ingen? En och annan golfbil åker runt med några gäster, annars bara personal.
Det finns en västerlänning till här, han ser svensk ut...möjligen holländsk. Jag försökte le lite igenkännande...oss västerlänningar emellan, inte ett leende tillbaka, knappt en blick! Vilken tråkmåns! Han kanske mår dåligt eller är mycket viktig...man vet inte?  Det kanske är tur att alla inte är lika trevliga som jag? det hade liksom inte märkts lika bra då.
 
Skulle prova minbarens chips, läste inte på förpackningen, cheese lobster flavor, pröva inte!!! smakar rumpa.
 
Lata dagar, en bok att läsa, lite vin, ett dopp i poolen, helt ok
 
Några bilder från bergstrakter utanför Shanghai:
 
 
Vy från altanen, poolen skymtar om man vill kan man se den.
 
 
 
 
Halva poolen...
 
 
 
 
 
Andra halvan.
 
 
 
 
 
 
I solen kan vi inte ligga, så bruna blir vi inte!
 
 
 
Den heter The infinty pool, det syns eller hur? Vi bor där uppe till höger.
 
 
 
Vackra promenadvägar i bambuskogen finns det, de kan vi inte utnyttja tyvärr...
 
 
 
Det är jobbigt att gå 200 meter nerför backen till restaurangen, som tur är får vi skjuts av golfbil hem :)
I morgon åter till trafikbrus o människovimmel, "hem" till Shanghai igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mogashan!

Här är vackert, här är tyst, här är natur! Härligt efter veckor av högljudd trafik och bara höga hus.
Men, några grader svalare är det inte!! 42, även här. Poolen är säkert 37. Men det blir något lite svalare på kroppen om man doppar den i det trettiosjugradiga vattnet och sedan ställer sig i skuggan. Kommer det någon liten bris då också kan man nästan känna sig behaglig....
Anders brände sina känsliga fötter när han skulle gå ner i poolen. Du måste ha skor ända fram, det är inte på låtsas som de steker ägg på asfalten, det går! Nu har han blåsor under fötterna!
 
Vi har en fantastisk (luftkonditionerad) SVIT!!!! med jacuzzi på altanen. Jacuzzin var inte fylld med vatten när vi kom. Tydligen tömmer de den efter varje ny användare, vilket är fräscht. Nu ville vi ha vatten i så vi ringer på dem och de kommer åkande i golfbilar. När vi ber dem om kallt vatten i tunnan så tittar de konstigt på oss som om vi var galna!? Nu har vi en underbar sval jacuzzi! Har heller aldrig hört om kall sådan men det är fantastiskt jag lovar...och kallt vatten finns inte, svalt är möjligen ordet.
 
 
Nu ska vi strax gå till clubhuset och äta en middag. Så fler bilder får ni så småningom, men ni ser lite vacker utsikt eller hur? Nu har vi det gott i alla fall!
Kramar
 
 
 
 
 
 

Det känns som att cykla på en trehjuling!

Jag är lång, de är korta här. Min cykel som jag köpt, är mycket liten. Anders och jag cyklar med krokiga ben, det ser förmodligen väldigt skoj ut. -Ja, det är vuxencyklar...inte barncyklar!
Men vi tar oss längre bort nu när vi rullar fram i värmen i stället för att gå. En kvart utomhus är vad man klarar, och vår radie kring vårt hus har ökat med nästan en kilometer gissar jag.
Idag tog vi oss till avokadotanten som säljer fina frukter och grönsaker. Dessutom har hon en del livsmedel som vi västerlänningar vill ha och som är svåra att hitta annars, creme fraiche, ost, pasta mm. Dit kommer jag att cykla regelbundet!
Helgen har varit lugn, en blomstermarknad åkte vi till igår och fick köpt två träd! stora växter att ha i lägenheten!
Synd att jag inte kan ta med dem hem till Sverige sen, riktigt stora och fina växter för 200 RMB (=200kr). Men vi vet inte om de överlever min hantering förstås....
På tisdag åker vi till Mogashan, upp i bergen, där de odlar te på sluttningarna. Ska vara vackert, lungt och nyttigt för själen, rapporterar vidare om detta stämmer senare i veckan. Det jag ser fram emot är fem grader svalare (sägs det vara) och pooler med källvatten utomhus att svalka sig i!
 
 
 
Ser ni hur stolt / tuff jag är för min nya cykel? Korgen tar jag med hem! 
 
 
 
Anders är lycklig, har köpt fräscha grönsaker!! I avokadotantens lilla "hål i väggen".
 
 
 
Ser ni vad som finns i dessa små burar? Det gröna som sticker ut är bönor, mat till husdjuret. Man kan köpa dessa burar med innehåll på blomstermarknaden, för att ta hem.
Det är syrsor! Man tar in dem, oftast fram på hösten, för att de ska leva längre, men också för att de ska spela inomhus och ge en känsla av att ta in naturen i hemmet. Ett himla oljud skulle jag säga... Det är så mycket som är annorlunda!
Nu är det snart dags att skypa med Andreas, hoppas jag klarar det utan att börja gråta igen?
 
 
 
 
 
 
 

Vilka åskväder!

Tror att det slog ner i huset, det lät så. Och plötsligt hade vi sjöutsikt också, fint.
 
Igår fick vi cyklar, vår käre chufför kom hem med fyra stycken nya cyklar för 1600 RMB (=1600 kr) alltså 400 st. Inga växlar och väldigt enkla,....hoppas de håller under tiden vi är här. Ska ta kort på våra cyklar och visa er.
Det behövs inga växlar, finns nog inte en enda backe i hela Shanghai tror jag.
 
Det är däremot förenat med livsfara att cykla här. Hjälm har ingen, ljus har ingen, cykelväg finns inte. Trafik finns... bilar tar inte hänsyn till cyklister över huvud taget!  Håll dig undan från bilar bara! Cyklister och mopedförare kör i färdriktingen och mot färdriktiningen eller på tvärs också för den delen. Cyklister och mopedister verkar inte behöva bry sig om trafikljus, bra?! Man kan köra på vägen eller på trottoarer, då är det de gående som måste se sig för....djungelns lag gäller på gatorna här. Vi får se om vi vågar ge oss ut?
 
 
 
Flera dagar i rad har vi fram på eftermiddagen fått sanslösa åskväder, det är skönt, rensar luften och det blir några grader svalare en liten stund.
Bild på åskan från Fridas rum, fotograf David, snyggt!
 
 
 
En sväng till Ikea igen för att köpa ramar som ramlade ner när jag precis hängt upp dem.
Blir lika förvånad varje gång, hur de sitter överallt i utställningsrum, soffor, på golvet mm och sover. Får de för lite sömn? Eller behöver de mer sömn än oss? Jobbar de så mycket? Är det värmen? Jag undrar...
Klart slut Ann-Sofie
 
 
 
 
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus