Ann-Sofie

Paniken stiger....
Kineser badar inte! Kan nästan inte simma! Här är outhärdligt varmt. Vart åker man för att svalka av sig? Upp i bergen och promenerar! Eller cyklar! Men hallå!? Vad gör ni för att svalka av er? Dricker VARMT vatten!
 
Paniken stiger, jag måste få bada! Alla som känner mig vet att jag är tolkig i att bada, här finns inget sånt. Är det inte konstigt? Över 20 miljoner människor bor här i denna stad, det blir tokvarmt varje sommar under lång tid många veckor. Huang pu-floden ringlar gul och smutsig genom staden, ingen badar där....snart gör jag det.
 
 
Ni ser ju, inne är det svalt och skönt tycker vi. 
 
Jag hade engelskalektion idag, main teacher. Platser och vad man gör var temat. "let´s go to the supermarket and buy food" Eller" Let´s go to the park and play soccer" mm. Jag satte upp bilder (flashcards) på olika ställen runt i klassrummet, affären, parken ,hemma mm sen fick de gå dit jag sa. Innan hade vi tränat att säga efter mig.
Sedan skulle de få dra en bild av varje (en bild med plats, en med aktivitet) för att sätta ihop meningar. Intressant...hade det varit våra barn hemma skulle de välja så rolig blandning som möjligt. Till exempel let´s go to school and buy food. Dessa barn ville absolut att det skulle vara rätt! Lite olika är det allt. De är nog "snällare" än våra busar hemma....
Efter lektionen kom en kineslärare med två klistermärken till mig och bad mig ge de två duktigaste barnen! Oj, hur gör jag nu?
Om en stund ska jag sätta på kaffe och fika med min granne (hemma i Sverige alltså) Vi skypar och fikar ihop. Nån annan som har lust någon dag? Mitt skypenamn är: anncor64. Gå in på skype o sök mig så hittar du mig!
Kramar Ann-Sofie
 
 
 
 
Catarina G

Hej govänner det har hänt mycket sen jag läse din blogg senast!!! Ni verkar ha kommit igång riktigt bra med olika saker. Stackars dig som inte kan bada som du vill, det är fantastiskt väder här hemmaoch jag har badat mycket för att vara jag....men jag har tänkt på dig som alltid varit först i vattnet på våra båtturer. Men, men det kommer flera somrar... tiden går allt snabbt och snart är vi ute på havet igen!
Kram från 4G genom Catarina

Svar: Fattar du att man saknar kusten i år!? I år har det varit många rosa kvällar på klipporna som vi missat, det är nog i alla fall det bästa jag vet. Sitta hårt och obekvämt se solen gå ner i havet, ett glas vin och trevliga vänner, och så åkte vi ifrån det? En fördel jag kan se nu är hur otroligt mycket jag kommer att uppskatta det igen! Hörs vi på Skypen snart igen? kan bara bli bättre mottagning tror jag. Kramar från oss alla här!
Ann-Sofie Corneliusson

Maggan Kagebo Dahlgren

Dagens tips: 1. Gå å simma i bassängen varje dag. 2. Ge ALLA barnen klistermärken för guds skull! Varför skall man börja elittänkandet så tidigt, jag blir galen!

PS vilken tid är det fika?

Svar: Fika kl 9 fm svensk tid tid= kl 3 Shanghaitid. Vilken dag? Ska köpa godis en till varje barn till nästa torsdag. Har köpt glasögon till poolen! Blir så röd i ögonen.
Ann-Sofie Corneliusson

Madeleine Åberg

Hur gjorde du med klistermärkena? Inte de två "duktigaste" hoppas jag (hur man nu mäter det på ett korrekt sätt).

Svar: Först tänkte jag säga, jag gör inte så, vill att alla ska känna sig nöjda. Sen blev jag lite orolig för att såra läraren... så jag gav ut de två klistermärkena, till en pojke och en flicka som verkade vara lite mer osäkra, blyga....men mådde inte bra av detta. Hur borde jag ha gjort? Nästa vecka ska jag ta med något att dela ut till alla!
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress