Guilin och Yangshou!.Många bilder!

En fantastisk helg på landsbygden i södra Kina. Här ligger s†aden Guilin med floden Lijang som vi åkte en flodbåttur på, till en liten fiskeby....Kinas svar på Smögen :). Hoppas jag stavar rätt när jag skriver fiskebyns namn, Yangshou?
Bergen som omgärdar floden är mycket speciella, de kallas sockertoppsberg,  de är dessutom berömda, ni har säkert sett bilder på dem förr. I någon James Bond film åkte han båt här....
Inte bara vacker natur och frisk luft utan mycket trevligt för att inte säga roligt sällskap, har skrattat massor i
helgen!
 
 
Det var disigt, tyvärr. Men underbart behagligt väder annars. 20-25 gr, solen sken igenom ibland. Vi stod ute på
på båten det mesta av turen som varande ca 4 timmar. Ett avbrott för lunchbuffe. Kinesisk lunchbuffe i sig är ju något att uppleva :) Rena Mellanöstern skulle jag säga. Alla slänger sig på buffe´n, man skickar ut olika personer att ta till sig just en maträtt och så lassar man på. Du tar nudlar, så tar jag kött....ta det mesta du kan på tallriken, det kan ta slut.....och det gör det, konstigt?
Vi var beredda på detta "vana Kinaresenärer" som vi är ;) så vi stod  vid buffe´n och väntade innan den öppnat, trots detta fick vi svårt att hinna med. Men lite fick vi och mätta blev vi, karlarna var nog hyfsat mätta innan, efter en o annan öl de halsat i sig....

 
De ligger små bambuflottar lite överallt längs floden, dem använder de till att fiska med, här ser ni att solen bröt fram lite, underbart!!!                                                                                                                                                         
               
 
Jag blev sugen på att bada, men vattnet var inte det allra fräschaste så jag hade nog aldrig hoppat i (trots att alla vet hur badtokig jag är!) även om det hade blivit tillfälle, vilket det inte blev. Skulle inte heller vilja äta fisken de fiskar här, den fanns att äta på restaurangerna i Yangshou, vi hoppade det.
 
 
Jättegullig lite stad, med mysiga gränder, massor av restauranger och krimskrams att köpa. Jag köpte mig några halsdukar och en liten plåbok att ha tioöringar i för mitt spelberoende.....mahjong alltså!
Det blev några små tofsar också för 10 RMB (=10 kr) av en jättegammal och pytteliten tant som blev så glad när jag köpte dem att hon kramade mig.....jag började nästan gråta! Bild på henne ska ni få senare, har inte fått den ännu.
 
 
 
Kinesiskt så det förslår!!!
 
 
Gänget.....vi hade roligt när vi satt här, på en tysk restaurang. De kom fram Kinesiska turister....som kanske kommer från ställen i Kina där västerlänningar är ovanligt.....för vi fick inte vara ifred. De ville ta kort på oss hela tiden, vi kände oss som kändisar.  Ölen var visst god också, det blev en o annan, vi "tjejer" tog vin.
 
 
Jag var också med! Måste ju ha bildbevis på det :).
Det var helgen som gick, jag har haft lite problem med datorn så det tog ett tag att lägga ut detta. Ni kanske får fler bilder så småningom.
Nu ska jag gå o klippa mig, håll tummarna att det blir ok, en del säger att du absolut inte ska klippa dig här. Men jag har fått tipps på en frisör som heter Jason han har klippt flera jag känner och dessutom döttrarna som blev jättefina. Han har visst också varit i Sverige i sommras.
Kram från mig!
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en fantaastisk promenad! En del bilder!

CEA, är en organiskation, Shangahi expat assosiation, som ordnar många event för oss expats här i Shanghai. Här är inte bara svenskar med utan många länder världen över är representerade. Du får vara med om du inte är född i Kina, enda kravet tror jag!?
Det är de som ordnar dessa guidade turer av olika slag, "gangsterturen" var en,"Lost and forgotten Shanghai" som jag gick idag en annan. Vi ska vara med på en kväll och prova viner är ytterliggare exempel på event. Längre fram i höst är det en Crystall ball, black tie är klädkoden. Då är Anders i Sverige...
 
 
Dagens promenad var lika eller faktiskt ännu mer spännande än den förra. Vår guide är från Shanghai uppvuxen här och kan berätta och visa oss "det äkta". Vi gick en tur i de allra äldsta kvarteren där de "vanliga" kineserna bor. Vi fick till och med komma in hos några, vår guide hade varit där innan och pratat med dem som bor där och frågat. Det kändes lite konstigt dock att komma en stor grupp västerlänningar och titta hur de bor......tänkte hur det skulle kännas om det kom en grupp turister hem till Mölnlycke med kameror och ville titta in i mitt hus....mitt i matlagningen!
 
Dessa delar är flera hundra år gamla, då var Shanghai bara en lite förort till Shongzou (tror det heter o stavs så) nu är det tvärtom.
 
 
Kök på högst en 1x1 m. Ett litet rum du går in i utifrån, sitter inte ihop med rummet de bor i. De måste gå ut för att laga mat, och jag tror knappt man kanstänga dörren när man är inne. Alltså står de mer eller mindre utomhus o lagar mat, året runt!.... Ser ut att bli kött till middag idag!  Kaklet ser nytt ut och diskbänken också! :)
 
 
Här är badrummet, även det utomhus. Måste bli kallt på vintern? Såg några som renoverade till nya riktigt fräscha helkaklade badrum. Men fortfarande, delar ofta flera familjer på dessa, och de är inte en del av lägenheten utan du måste gå ut för att ta dig hit.
Trots att det känns mycket fattigt, så är det hemtrevligt att gå här, alla vi möter ler så vänligt och ser glada ut.
Vi möter två äldre damer som sitter och tittar på livet och pratar samtidigt som de lyssnar på opera på en liten cd-spelare :)
 
 
De vill inte flytta, de vill bo här. Här har de sina vänner och sin familj, berättade guiden. Deras hus har en mycket gammal historia som de är stolta över.
 
 
Här spelas det mahjong, visst måste de ha de trevligt?!
Det är verkligen härligt att uppleva detta annorlunda land, men även om de har det materiellt sett på en helt annan nivå än oss, är jag inte säker på att vi svenskar eller andra västerlännigar är lyckligare, eller vad tror ni?
En lång dag, nu är jag trött, lite ont i huvet ocskå så God natt!!!
 
 
 
 
 

Luftindex 154 unhealthy!

 
Har skaffat en app på telefonen som talar om hur luften är idag här i Shangahi. Idag står det på 154 (enhet okänd?). Har egentligen ingen aning om vad det står för? Men det står unhealthy bredvid också.  Idag på morgonen var det 124, då stod det unhealthy for sensitive people bredvid.
Har hört någonstans att om det stiger över 30 i Göteborg så skulle skolor stängas. Det händer på vintern att det är uppe i närmare 20 hemma.... och då pratas den om inversion och jättedålig luft!  Vet inte om detta är sant? Ska försöka googla på det. Nån som vet? Ska det helst vara noll tro?
 
 
 
Det ser ganska disigt ut.... jag tror att luften varit rätt bra här sen vi kom...men skaffade appen idag. Kommer med uppdatering senare.
Det känns ju sådär, men vi bor ju inte här alltid, bara en period. Tänker mest på de små barnen. Känns bra att man inte röker också!
 
De säger att det blir fruktansvärt kallt här på vintern, 5-10 grader och fuktigt! Kan väl omöjligt vara värre än Göteborg på vintern? I alla fall börjar jag ställa in mig på att det ska bli kallt och det gör Kineserna också, det finns massor med fleecekläder att köpa, vadderade fleecepyamasar, inte snyggt men säkert mjukt och skönt att ha på sig.  Ska ta kort och visa er. Nu kan ni få se de fina tofflorna jag köpt till familjen....jag fryser så lätt i fötterna, de här är så sköna att ha på sig. 20 kr /st!
 
 
Lite söta eller hur? Nu kan vi tassa runt och smyga.
 
I morgon ska jag gå en guidad promenad igen "Lost and forgotten Shanghai" heter den. Får inte glömma kameran då!  Ska bli kul! 
Kram på er.
 

Promenad i loppiskvarteren

Idag har vi promenerat låååångt. En härlig promenad i ett ljummet Shanghai. Jag tror att jag skrivit om det tidigare? att Göran Johansson (hur fräckt är det ;)?) tydligen ofta reser hit. Han handlar kinesiskt porslin i dessa loppisgränder som vi vandrat runt i idag. Underbara genuint kinesiska kvarter. Här kan man köpa ALLT! De som säljer lever här också. Tvätten hänger på gator och balkonger.
 
 
Gillar du vintage så har du kommit rätt! Intressant är att de säljer gamla resväskor, burkar, skåp ,posters mm som man ser i svenska inredningstidningar. Allt från jättefina saker till rent skräp också förstås.
 
 
Just här var inget jag ville köpa....Maos lilla röda? Kanske?
 
Anders sa till mig idag: -värst vad du rör dig naturligt här nu, du verkar van! Jag har ju följt med taitaidamerna runt och lärt mig ett och annat. Doushao qia´n? (vad kostar den?) Bu yau! (jag vill inte) Och siffrorna har jag nästan lärt mig....man kommer långt på det! Och när de förstår att man inte bara är turist så sänker de priserna direkt. Jag har en fördel jämfört med Anders, jag har tid att vara ute på gatorna och träna på den lilla kinesiska jag lärt mig. Anders måste ju jobba...stackarn :).
 
 
En snabb bild in i en gränd.
 
Idag har Fridas pojkvän David kommit, mycket trött. Men svenskt kaffe, ost och lite godis har gjort oss jätteglada! och att han är här förstås. Frida allra mest.
Nästa blogg kanske kommer att handla om lite jag lärt mig på min historia och kultur-kurs, den är sååå bra!.
Ha de!
 
 
 
 
 

Vad är god smak?

Jag är inte inredningsdesigner eller konstnär, men jag tror jag hittat höjden av dålig smak, i alla fall i svenska mått mätt....
 
 
Skulle ni vilja ha denna vackra lampa i ert vardagsrum....någon?
 
 
 
Eller denna? Det lyser upp rummet bra tror jag :)
 
Finns marknader här för allt, blomstermarknad, gardinmarknad, tygmarknad, pärlmarknad, matmarknader förstås, fakemarknad, det finns säkert fler, jag kan ju inte så mycket här än. En dag i förra veckan åkte vi till gardinmarknaden. Gardinmarknaden är stor som Nordstan i Gbg skulle jag gissa, stort!
Här finns  tyger.....billigt, Fina tyger. Och de kan sy upp det du vill. Många syr upp gardiner förstås, hissgardiner ska jag sy upp innan vi flyttar hem till Sverige igen. På tygmarknaden syr de upp kläder, kostymer, klänningar, skinnjackor till priser som är mycket mycket överkommliga. Det enda jag hittills har beställt är fina linneservietter, 12 st 150 kr!!
 
På övervåningen säljer de även annat än tyger, till exempel lampor....eller vad det kallas?
 
 
 
Praktisk och användbar dekoration.......
 
 
Eller varför inte en alldeles underbar balklänning?!
Det finns så mycket att upptäcka och se och förundras över, ibland är jag helt slut av intryck. Men det är skoj att gå runt och titta.
 
Programmet börjar bli späckat, svårt att välja mellan alla trevliga aktiviter som dyker upp.  På tisdag har jag anmält mig till en ny promenad liknande "gangsterwalk". Den här heter "Lost and forgotten Shnanghai," En guidad promenad i de allra äldsta kvarteren i Shnaghai. Får inte glömma kameran då.
 
I morgon är andra gången på min kurs i historia och cultur, den ska handla om nittonhundratalet, opiumkrigen, Japanernas invasion och revolutionen 1911. Ska bli intressant....Jag lär mig så mycket nytt!!!
Får se om jag hinner skriva i morrn, annars får ni ha en bra helg allesamman! Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gangsterpromenad

Vi gick en guidad tur Anders och jag i lördags. En promenad i de franska kvarteren här i Shanghai. En guide vid namn Spencer (kommer inte ihåg hans förnamn) berättade om gamla tiders Shanghai. Närmare bestämt början av nittonhundratalet. Shanghais historia är inte lika gammal som till exempel Beijings.
 
Till en början styrde fransmännen här, tills Japanerna kom och "befriade" kineserna. På 20-30-talet härjade kinesiska gangsters här med opiumhandel som inkomstkälla. Innan revoutionen stoppade detta. Det sägs att närmare 80% av befolkningen regelbundet använde sig av opium. Så gangstrarna "täljde guld med smörkninv". Efter första världskriget kom många ryssar hit som flydde sin revolution, de var stora starka krigare som ofta blev "vakter" till de små rika kriminella kineserna. Detta blev ett bra samarbete, dessa  grupper hade på så sätt staden i sin hand!
 
 
 
Numera är detta ett hotell. men det var här som en av de stora gangstrarna höll till.
 
Det var en mycket intressant promenad i de kvarter vi bor. Vädret var fantastiskt, 25 grader och sol. Vi promenerade på gatorna där träd planterats för att ge skugga och trevnad, underbart mysigt!
Det är ganska hög ljudnivå på gatorna men kommer man in i gränderna bakom, där folk bor, så är det mycket tyst och stilla, fantastiskt! Många av husen i detta område är byggda med europeisk eller framförallt fransk design.
Åker man till andra delar av staden så är det mer Manhattan som verkar har gett inspiration. Det är många olika städer i staden, vilket ger charm tycker jag. Ändå är det Asien och Kina vi är och det märks självklart också.
 
 
En innergård, här är stilla och tyst. Man bor trångt här, ofta hela familjer i bara ett rum. Alla ytor måste tas tillvara, tvätt hänger ute, det ser så levande ut, jag gillar det! Visst ser det lite sydeuropeiskt ut?
 
 
En kunnig och trevlig guide som visade oss runt. Ska absolut gå fler av hans promenader!
 
 
Det som jag egentligen tog kort på är kupolen uppe mellan träden, på en ryskortodox kyrka som ligger mitt i de franska kvarteren. Under tiden efter ryska revolutionen bodde tydligen 30-40 000 ryssar här.
 
I denna park skulle egentligen ha byggts ett "Rockerfeller center" kopia på det i NY, men det var efter andra världskriget och Japanerna hade tagit över Shanghai....arkitekterna tänkte att vi ligger kanske lite lågt med det ett tag.......sen blev det en park i stället. Men planerna var långt framskridna och det finns tydligen helt färdiga ritningar på hur det skulle sett ut. Vår guide (som är arkitekt och amerikan) var mycket besviken över att detta aldrig blev av!
 
Nu ska jag gå ut och ta en promenad i det underbara vädret!!! Måste ge igen för alla facebooinlägg i sommras när ni där hemma "skröt" om vädret och hur gött mi hade det.....nu är det min tur :) Kram
 
 
 

Härliga människor!

Viker man ut sig när man bloggar? Blottar man sig? Blogga och blotta är ganska likt! :)
Ibland är det svårt att veta hur man ska skriva? Jag vill gärna vara personlig och berätta för mina vänner om hur vi har det här i Kina. Det var liksom meningen med att stara en blogg. Lite är det som en dagbok men som många får ta del av. Om man ska skriva en blogg om sina upplevelser så kan man ju inte bara skriva det som är roligt, spännande och glatt. Det blir liksom inte helt trovärdigt? Samtidigt vill jag inte lämna ut mig alldeles?
 
Jag måste bara säg, att när jag berättar om det som känns lite jobbigt och att jag emellanåt längtar hem så får jag massor av återkoppling och peppning från er! Jag blir så glad av det! Det är många av er som säger fina saker. Det känns som jag lär känna några av er på ett nytt sätt, och några lär jag känna bättre nu än någonsin!  Att skriva till varann borde man kanske göra mer? Jag har ju fått lite nya vänner här också, det känns verkligen bra att få höra av er att ni känner igen er! Intressant är det att det är lättare att skriva om känslor än att prata om dem?
 
Idag har jag varit på min kurs för första gången, verkar bli mycket intressant. En kinesisk kvinna, käck och glad berättade med inlevelse. Hon började med att säga, -Jag kommer att berätta historien så som jag lärt mig den. Kanske har ni fått en annan version i er historieundervisning i era länder? Då kan vi prata om det. Hon menade att alla berättelser kan beskrivas på olika sätt, hur vet vi vilket som är det rätta? Det var väl en fantastisk början? Hon verkade mycket kunnig, klok och öppen. Vi ska få lära oss om den kinesiska historian, dess dynastier, härskare och krig, om religion och filosofi, fengshui, kinesisk konst och även medicin. Det här skulle förstås kunna vara en flerårig universitetsutbildning, detta är en tioveckors kurs. Men oj vad spännande det verkar!
Hoppas jag kan förmedla lite av mina förvärvade kunsakper så småningom?
 
Såg en staty idag, av Salvador Dali. Har en likadan på min nyckelknipa så jag var tvungen att ta ett kort. Har köpt min i Figueres Spanien (Susanne om du läser?!) Det var där han föddes, Salvador!
 
 
 
 
 
 
Här är min! inte riktigt samma, men samma konstnär!
 
Ikväll är det fredag kväll, vi ska på after work på Abbey road, och gänget som ska träffas har bestämt att ungdommarna ska med! Det ska bli mysigt tycker jag. Sen är är det ju bekvämt att inte rusa från jobbet till after work, inte rusa alls rättare sagt :). Men är det after work då?
Trevlig helg!
 
 

Vissa dar är upp andra ner....

Idag har Shanghai visat sig från en fantastisk sida, sol 25 grader varmt, ändå känns det lite tungt idag.
Saknar natur, frisk luft och tystnad. Kunde sitta ute och ta en god kopp capuccino i solen....Alla jag pratar med här trivs så fantastiskt, ingen vill tillbaka till Sverige, ingen verkar längta hem!? Vad är det för fel på mig?
Sen saknar jag er också....de jag möter här är verkligen väldigt trevliga, men jag vet inte säkert om jag passar in? Känns ofta som jag är "fel" på något sätt? Säger fel, gör fel....vad är det för omogen osäkerhet som smyger sig på mig? Hoppas det är en svacka....
 
Just nu börjar antagligen mörktet komma hemma i Sverige, mörkret och vädret är väl inget jag saknar. Inte heller att gå upp tidigt på morgonen innan det ljusnat. Det är skönt att kunna sova ut, sen ligga kvar en stund i sängen och läsa en bra bok. Just nu läser jag "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman, Han som skrivit "En man som heter Ove" också. Underbara böcker ! Läs om du inte läst! Jag hinner läsa böcker som jag älskar och inte hinner hemma alls i den utsträckning jag önskar. Jag måste ta mig samman och uppskatta den  möjlighet jag fått!! Hur gör man för att ta sig samman? Var tar man sig liksom? :)
 
Om en liten stund kommer kinesfröken...borde plugga lite. Det är verkligen jättesvårt att lära sig detta märkliga språk! På tjejerna fastnar det, men inte i mitt huvud. Sen är det kanske inte helt hundra med motivationen heller, känns ju inte som att jag kommer att ha jättemycket nytta av kinesiska när vi kommer hem igen!?
Däremot ser jag fram emot min kurs i kinesisk historia och kultur som börjar på fredag, hoppas det blir så intressant som jag hoppas.
 
Nu måste middag lagas, mannen förväntar sig att den står på bordet, eller nej det gör han inte :) men han blir glad och det vill vi.
 
 
Högt uppe bor vi, på våning 25 och just sån skymning är det nu i skrivande stund, känns som det får bli en tolkning av hur jag känner mig just nu.
Kramar alla!
 
 
 

Söndag med karaoke och paddor

Kalaoke heter det på kinesiska. Vår kinesfröken tog med oss till ett Karaokepalats! Här kan man boka rum och ha fest en hel kväll eller varför inte en hel söndag? Ett rum inrett med scen och high-tec utrustning för att man ska kunna känna sig som en riktig stjärna. Många rum fanns det, minst tjugo kanske fler? Fantstisk musikanläggning, hur många låtar som helst att välja på. ABBA fanns med! Jag sjöng Mamma Mia :) Vår kinesfröken, Gloria heter hon på engelska, (kan inte lära mig det kinesiska namnet). Hon sjöng smäktande kinesmusik med sin vän. Det var han som hyrde rummet för dagen. Han är ofta där själv och sjunger i timmar....
 
 
Gloria på scen!
 
Undrar om det skulle gå att öppna ett karaokepalats i Göteborg? Ett gott gäng och några glas vin så skulle man ha hur kul som helst!  När man sjungit sig trött kan man gå upp till översta våningen där finns en restaurang, vi hade lunch här. Tror inte någon alkohol fanns dock.....
 
 
Vi stannade inte så länge, kom inte in i feststämning så här en söndag riktigt. Vi lämnade Gloria och hennes vän, de skulle stanna och fortsätta sjunga.
Vi åkte vidare för att veckohandla på Metro, stort varuhus som har allt från cyklar, kaffekokare till mat och paddor!!!! På fiskavdelningen såg vi dessa.... trots att det fanns med på menyn från karaokerestaurangen så köpte vi inga. Men ärligt? Hur går det att äta?
 
 
Appropå äcklig mat....vi träffade en kille i fredags som jobbat och bott här i Kina i sex år.  Han berättade att han smakat på diverse "delikatesser"...bland annat insekter av olika slag, men också något man tror är en skröna, aphjärna!!! serveras kall.....inget vidare tyckte han. Finns nog inte att få tag på här i Shanghai (hoppas jag). Men ut på landet i de södra delarna av landet äts mycket.....
 
Annars? En lite regnig slö söndag här i Kina....hoppas ni alla har det bra, kram
 
 
 
 
 

The golden week

Nationaldagen var på tisdag, de flesta kineser är lediga resten av veckan, som kallas "The golden week", Tydligen är det shopping som ska stå på schemat. Vi försöker hålla oss borta från de ställen kineserna håller till, de är så många.....
Men på tisdagen (själva nationaldagen) var vi ju tvungna att se vad de gör, så vi tog tunnelbanan in till The Bund. Oj, så mycket folk! Långsamt, långsamt rörde sig folkmassan frammåt. Vi hade fått förslag på en restaurant att äta lunch och se folkmassan uppifrån. Intressant att där var lugnt, inga kineser! bara några få västerlänningar som var där för att titta. Här satt vi på en mysig uteterass i sol och 25 gradig värme i två timmar och avnjöt en härlig lunch och bara tittade på livet nere på gatan.
 
 
Nu ser ni inte folkmassan nednför, men fantastiskt gott har vi det!
 
I går åkte vi till blomstermarknaden, där kan man köpa kinesiska skåp ett måste att ha med hem till Sverige. Vi har sett ut ett skåp vi ska beställa som ska stå i köket hemma i Skogen när vi kommer hem. Bild på de blir så småningom.
 
Idag åkte jag och Anders till Qibau, liten "gamla stan" i utkanterna av Shanghai. Det var inte bara vi som åkte dit heller kan jag vl säga. "Mustiga  kvarter" är ett sätt att uttrycka platsen på. Vi sa Shanghais svar på smögen.... små bodar där allt från hantverk till kinesiskt godis gick att köpa....inget vi ville äta dock... Vi var tvunga att ta tunnelbanan därifrån för att kunna äta alls, det luktade fruktansvärt!  Smelly tofu, var det man skulle smaka tydligen, the smellier the better...vi hoppade detta.
 
 
Bin there done that! Ibland får man ta med en bild bara för att bevisa att jag var där även om jag inte blev så bra på bilden.
 
 
 
Qibau ligger vid några smala kanaler, där man kunde åka båt lite mysigt. När vi gick där, ropar en man på engelska -vill ni se old Shanghai, gå in där! och så pekade han in bakom några ruffiga hus.  Undra vad han menar? Lurar han oss in på något? Vi gick i alla fall in där. Här bakom bor förmodligen de riktigt fattiga Shangahineser.
 
 
Vi har fått lära oss  (av obekräftade källor) att 98% av kineserna inte behöver betala skatt. De som tjänar mindre än 2000 RMB /mån. (=2000kr) behöver inte betala skatt. Tur är det, för hur det går att leva alls på så lite går över mitt förstånd även om vi västerlänningar lever i en värld och kineserna i en annan här så är verkligen 2000 i månaden ingenting. Försök leva på det dubbla hemma!!? 98% av befolkningen har det så!
De blev i alla fall glada när jag ville ta kort :) Även de vuxna.
 
 
Turiststråken är inte lika intressanta att se som "det riktiga Kina". Trots att det ser povert ut så känns det äkta och riktigt, jag gillar det! Inte bara det som är "fancy"
När vi kom hem bakade tjejerna kanelbullar, det är visst kanelbullens dag idag. En italiensk tjej var med och fick lära sig att baka och smaka, Lizzia heter hon och går samma kurs som döttrarna.
Så här ser bullarna ut, goda är de!!
 
 
Nu är det snart liggedags, natti natti!
 
 
 
 
 
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus