Separationsångesten börjar sätta in....

På tisdag bär det av "hemmåt" igen, till Kina o Shanghai. Då måste jag lämna dessa två....hur ska det går?   
Oj! vad jag kommer att längta efter er......Men nu är ni två, det känns bra!                                                                     
                                                                                                                                     
 
Glass är gott! -Min glass är slut kan jag inte få smaka lite på din, Caroline?
 
Detta var en av alla underbara sommardagar vi haft i år. Jag har tur som får åka tillbaka o få några veckor sommar till.
En sak till är tur, en dotter följer med! Frida ska läsa ännu mer kinesiska.  Vad ska jag göra? Joda, jag har mitt,  det ska bli skönt att komma in i det som är min vardag nu. Att leva i kappsäck som vi gjort i nästan tre månader  blir jobbigt i längden. Veckorna i husbilen var underbara, vädret fantastiskt och så kul att åka runt träffa släkt o vänner. Tack alla som gjorde vår sommar så härlig!!!! Men nu är det fem veckor sedan Anders åkte tillbaka för att jobba, det är länge att vara ifrån sin andra hälft, mitt moraliska stöd i livet. Ska bli gott att se honom igen och ha honom nära.
Lägenheten vi huserar i i Mölndal är bra, men inget hem...
 
På tisdag går flyget, onsdag landar vi på Pudong airport, hoppas vår käre chaufför står o väntar? Sedan kommer bloggandet igång igen....läser ni då? Vill ni höra fortsättning följer på storyn: "Ann-Sofie, Real housewife of Shanghai", inte helt politiskt korrekt i dagens mer genusmedvetna samhälle? Nej, alla är inte så medvetna kanske? Är jag?
Hörs mer nästa vecka då? Torsdag kanske? Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shanghai eller Lysekil! Vilken skyline är finast?

På något sätt är det tydligt att vårt liv som expats är vår verklighet även om jag fortfarande befinner mig i Sverige. Anders har rest tillbaka, jag och Frida bor i en liten tvåa i Bifrost några veckor till innan vi sätter oss på planet tillbaka "hem". Jag har sett till vårt hus, klippt lite buskar....men jag kan inte gå in..... jag bor inte där! Vi lever i kappsäck bland saker som inte är våra. Jag börjar fakiskt längta "hem" till min lägenhet, mina saker och min vardag. Inte för att den är slut....men slutet börjar skönjas, tyvärr.  Slutet på sommar 2014. Idag går vi in i augusti det är den sista sommarmånaden, visst?
 
Några reflektioner om sommaren vill jag gärna dela med mig. Vilken underbar sommar vi haft!!! Vi har kuskat runt eller rättare sagt upp och ner längs kusten i nästan fyra veckor, jag och Anders, med husbil. Vi har träffat så många trevliga vänner....visste knappt att vi hade så många ?! Med familj och släkt dessutom, fick vi knappt någon enda kväll för oss själva, det gör inget. Det får vi nog i höst?
 
Som jag har badat!!! Helt underbart skönt är det ju i vattnet. Fler bad blir det innan jag ger mig av. Förra året satt jag i lägenheten i Shanghai och bara längtade efter att få bada, särskilt när jag såg alla bilder ni lade ut på Facebook. Där satt jag blek och svettig och längtade hem. Orolig var jag att jag inte skulle få en badsommar i år, inte kan det väl bli två sådana på raken? Men bättre hade jag inte kunnat drömma om.
 
 
                                                   
 
Vilken skyline är finast? Inte riktigt jämförbart kanske?
 
 
 
Sol o värme är underbart, att bada bland det bästa jag vet, att träffa goda vänner och ta ett glas vin tillsammans i ljusa sommarkvällar, vem gillar inte det? Men det som gjort mig mest lycklig denna sommar är ändå att se min familj samlad igen. Det är inte så lätt att få till en bra famijebild för oss här är några försök :)
 
 
 
 
-Nu ska vi sitta o ta en bild Andreas, bara liten stund, snälla!
 
 
-Gud sååå tråkigt, kan jag inte få se på Ipaden istället?
 
 
-Är vi klara nu?  Jag orkar inte mer!!!!  Nej, vi försöker en gång till bara.....
 

-Blås inte upp kinderna  Andreas, då får vi ta ett till.
 
 
 
Är det jag på bilden? Nej!! Titta på kameran Andreas!                                                                                                                                                          
 
                      
 
Bättre blir det inte :)
 
Ha en fortsatt underbar sommar, vi hörs! Kram
 
 
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus