Brittiska skolan i Shanghai, BISS

Har jag berättat om skolan jag arbetar på här i Shangahai? Brittisk skola är det, alla barn har skoluniform. Pojkarna turkos pike´tröja svart kofta och byxor, flickorna samma pike´ men kjol och strumbyxor, svarta skor måste de ha. Snyggt, ja, könsneutralt? nej!
 
Det är en stor skola från de riktigt små förskolebarnen (=dagis) till och med gymnasiet IB-programmet kallas det. En internationell bachelor, inte att förväxlas med vår bachelor som ju är universitetsnivå. Skolan är rik, de flesta barn som går här är barn till expatföräldrar, de har ett företag som betalar terminsavgifterna. Vet inte den kostnaden, men gissar att den är hög?
 
Här finns idrottshall, idrottsplaner, tennisbanor, lekplatser, pool för varje stadium....Alla klassrum har smartboards och fasta datorer. Arbetsrum och arbetsplatser, oj! Kopieringsmaskiner, lamineringsmaskiner....många är det.
Jag arbetar i delen, Primery school. Bara biblioteket  (ett av dem) stort som två nornala klassrum, ljuvligt inrett med sköna mattor att sitta på och MÅNGA böcker att välja kan göra vem som helst lycklig.
Det verkar inte vara brist på något. Skolan är ganska ny, mycket fräsch och ljus. Vid ingångarna står vakter om man inte har passerkort måste man skriva in sig.
 
 
Korridoren utanför "mitt" klassrum.
 
 
Klassrummet!! Jag lånar det en och en halv timma i veckan.
 
Det klart att miljön är viktig!! Visst tusan blir allt mer proffesionellt och kanske man själv också i en miljö som denna! Gott om utrymme och genomtänkt för den verksamhet som ska drivas här. Självklart handlar det också mycket om dem som arbetar här, men grunden är lagd, så här skulle jag vilja jobba!!! Kan ni komma hit, Skinnefjällare, så kör vi här i stället?
 
 
Mycket man ser på väggarna är dock väldigt likt det vi gör hemma!
 
Från ett fortsatt kallt Shanghai!
Kram
 
 

Kommentarer

  • Morgan
  • 2014-02-13

Intressant med Engelska skolan, kan du ta reda på vad det kostar för en liten person på 4 år...ses i april om NI är hemma då i Shanghai? Kram

Svar: Vi är hemma i Shanghai då, vi kommer att ha en del gäster...Anne, Maggan och Björn och Katatrina (fd arbetskamrat m Christina). Du får gärna komma, men bara så du vet. Ska höra med föräldrarna på skolan om de vet kostnader....eller kan ta reda på. Jag vet att det finns en internationell liknande skola i Hongqiao. Gissar väldigt dyrt
Ann-Sofie Corneliusson

  • Anonym
  • 2014-02-14

Vilken miljö! Man blir lite avis. Som du säger tror jag faktiskt att kvalitén skulle snäppas upp något om arbetsmiljön såg ut så! Kanske det Björklund och de andra ska inse. Man måste satsa för att vinna! Tänk ett sjukhus utan röntgenmaskiner, operationsutrustning och max en halv uppsättning sängar...
Tar de emot alla skinnefjällare tro...
Kram Cissi

Svar: Jag ska prata med dem :) bättre lärare/personal kan de ju inte få!!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Susanne
  • 2014-02-14

Fin skola! Fantastiskt att du får vara där och lära barnen och samtidigt lära dig själv och ta till dig erfarenheter!
Happy Valentines Day- ❤️💖 och sätt en kråka 24 nov och 13 dec för vi bokade just biljetterna! ValentinesDay-erbjudande! Kram från ett soligt och skönt Katalonien, Sus och kusinen L

Svar: Vad kul! Ni är inbokade på "Hotell Huashan lu" Room 2507!!! :)Ska bli jätekul att få er hit!
Kram från ett soligt Shanghai.
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus