Grannarna är här!!

Nu har de landat, fått en fika och har gått och lagt sig. Någon sömn hade det visst inte blivit på planet. Synd att vädret är helt kasst....dugg, dimma och dålig luft. Hoppas det vänder snart så Shanghai får visa sig från sin charmiga sida. Sämre kan det knappast bli i alla fall.
 
Ett gäng svenska tidningar hade de med sig, sååå kul. Vill inte läsa för snabbt, måste spara. Hus och Hem, Tara, Allt om mat...och en Båtnytt till Anders som jag ska tjuvkika i också. (och snus till Anders, han hade lite panik på gång :))
 
När vi sitter runt bordet och pratar så känns det precis som vanligt, som vi är hemma....
Frida kom med samma plan så nu har vi henne tillbaka igen, gött.
 
Nu blir det stressiga dagar. I morgon åker vi till fabric- market, där ska det sys upp kläder, sedan vidare till fake-market, här finns massor att köpa och billigt är det. Lite bra på att pruta måste man vara, men vi har ju lite kontakter nu och då är det lättare. Får se hur vädret är på onsdag om vi kollar in The Bund och skraporna på andra sidan floden? Om sikten är som nu är det ingen ide´.... På torsdag åker vi snabbtåget till Peking, lördag flyger vi till Xian och kollar in Terracottaarmen. Äntligen, nu har vi bott här över ett halvår och jag har ännu inte sett Muren, hoppas hoppas sikten är ok. Skulle vara tråkigt att vara på Muren men inte se den.
 
Dagen boktips:  "Svinhugg" av Marianne Cedervall Även "Svartvinter av samma författare. Hög mysfatktor!
 
 
Någon bild måste med , det blev en Perlagon idag, får symbolisera våren, som jag önskar att vi kände mer av här idag.
Kram
 
 
 

Kommentarer

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-02-18

Hälsa grannarna och ha en underbar tid tillsammans!

Svar: Ska jag! Har du fått visum nu?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Anonym
  • 2014-02-19

Hej. Har sett att ni nästan har bättre koll på OS än jag, men visst är det kul med Svenska medaljer! Kul att läsa om ert besök och vad ni planerar att göra. Det här med att hitta studentklänning har ännu inte lyckats det blir kanske en Kina klänning, tror du att det hinns med under vårt besök? Vi får se vad Johanna bestämmer sig för. Kram C

Svar: Jo, man hinner det. Vi får ta första dagen och åka till tygmarknaden så finns tid om ändringar måste göras.... Kram
Ann-Sofie Corneliusson

  • Susanne
  • 2014-02-19

Hej, åh va bra ni åker runt med vännerna till kina-måstena!
Så kan ni åka till havet med oss!
Imorgon åker vi upp i bergen igen, vi tränar längd som ni vet, men det är svårt att slita sig från OS på tv; idag vann längdåkningstjejerna brons och herrarna brons i tvåmanna-sprint ( slags längdstafett). Hur spännande som helst! Tre Kronor 5-0 mot Slovenien,, vidare, Curlingdamerna vidare till FINAL och jag gick 10000 steg, vad mer kan man önska sig?! Att ens dotter kommer - lyckostar som fått tillbaka Frida!
Jag längtar lite efter mina ungdomar. Ha så skoj och ta roliga kort och hälsa AC att man inte är en rektig karl förrän man har bestigit Kinesiska Muren, SÄGS det.
Kramar

Svar: Jamen visst!! Nu har vi sett Kina och det var fantastiskt men havet är bättre, vi följer gärna med till något fint turkost vatten!! man blir till och med superhjälte efter att ha bestigit muren :). Kämpa på i spåret! Ni är så duktiga. Kram
Ann-Sofie Corneliusson

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-02-26

Här finns det visum!!! Hurra!!!!

Svar: Tummen upp!!!
Ann-Sofie Corneliusson

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus