Vilken dag!!!

Har suttit ute o ätit lunch och solat en lååång stund, 24 januari, inte fel!? Sedan en promenad hem genom ett soligt Shanghai. Idag passade kineserna på att hänga ut tvätt på tork, täcken på vädring. Man får korsa mellan blommiga täcken och böja sig under underkläder som hänger över o runt trottarerna.
 
 
 
De äldre har flyttat ut stolar och sitter i solen o värmer ryggen. De har det ofta mycket kallt inomhus på vintern. De flesta har ingen uppvärmning alls inomhus, och det har varit frost på natten för bara några dagar sedan. De måste frysa alldeles väldigt? Men idag fick de alltså chans att värma sig igen, skönt!
 
Jag har varit till blomstermarknaden och köpt tulpaner men också röda kuvert, som vi ska ge till ayi o chaufför. På blomstermarknden var det också dekorerat inför nyåret...rött rött rött.
 
 
 
Tulpanerna är lika dyra  eller dyrare  än hemma tyvärr....80 :- för tio? Vad kostar de hemma? Är ju bortskämd med att blommor är så billigt här.
 
 
Finns lite att välja på :)
Det är så mysigt att strosa runt här, finns inte bara blommor, utan inredningsprylar i massor, lampor, möbler, köksredskap, sidenband, bullformar....you name it!
Men efter att ha strosat runt en stund så kände vi oss lite hungriga, så vi åkte till Dagu lu (tror det stavas så) och satte oss på en uteservering i solen och pratade om livet. Det här är livet!!!
 
 
Kerstin o Pernilla, det är inte synd om oss!!
Nu ska jag ha kineslektion.
Zaijian!! = Hej då, eller vi ses!
 
 
 

Kommentarer

  • Catarina G
  • 2014-01-24

Va härligt du beskriver vårvädret! Tids nog blir det väl vår även här. Vi har fortfarande vacker vinterväder, ofta soligt och solen går inte ner förrän 16.15 idag. Våra tulpaner är billigare, 29.90 för 10 st på blomsterlandet. Kram C

Svar: Eller hur....ska jag berätta för dem här, de säger att tulpanerna är billigare här än hemma. I morrn ska jag sätta mig för att skriva inbjudningsbrev....det är på g!!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Pernilla
  • 2014-01-24

Hej hej! Fint att höra från dig... Köpte fredagstulpaner på torget för 39! Är på väg till Stockholm för att kolla handboll (Alva). Stannade o fika i Jönköping o satt bredvid the Poodles! Alltid något;-) kram

Svar: Har de permanentat hår?Jag kommer till Sverige 5-16 mars, kan vi få ihop en fika tror du? Kram
Ann-Sofie Corneliusson

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-01-24

Ååå så härligt med vårväder, här är ett tunt lager snö. Solsken idag o det kändes som om det var längesedan! Ha en go helg!

Svar: Igår var härligt, men idag är luften kass igen, får hålla sig inne trots varm luft, Tråkigt!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Monica T
  • 2014-01-26

Oj, då har tulpanerna blivit dyrare, vad jag minns så fick jag 20 st för ca 50 yuan. Köpte här i veckan 20 för 99kr, då var det medlemspris på Blomsterlandet.

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus