Bilder från Hongkong

I Hongkong luktar det GOTT! Människorna luktar gott och i de stora affärscentrumen luktar det manlig parfym...säljer det bra? Vi gick i alla fall runt o luktade hela dagarna, vi är inte bortskämda med goda dofter här i Kina.... Men "bajshörnet" som vi kallar det, där har de rensat upp nu :). Vår närmsta korsning var tidigare en sophög, känns skönt att vara av med den...
 
Åter till helgens bravader, fick ju inte in några bilder förut, vi försöker igen.
 
 
 
Ett myller på gatorna. Det är lite exotiskt med skyltarna? Även om jag ser dessa dagligen slutar jag inte att tycka att tecken är på något sätt vackrare än bokstäver. På den svarta skylten med röda tecken, känner jag igen ETT det tredje från vänster som en gubbe, ser ni det? Det betyder "ren"= människa.... Reiden ren = svensk människa, var ett av de första orden jag lärde mig (wo shir reiden ren= jag är en svensk människa!) Jag lär mig annars inte tecken utan bara att prata, tillräckligt svårt :).
 
 
 

Många av gångvägarna i staden är ovanför gatorna, särskilt byggda vägar för oss som går, för att få plats gissar jag? Det är trångt i denna stad. Gatorna är smala, det finns inte mycket plats för annat än bilar, då har man löst det så här. Det regnar ofta, regnskogen är nära, så tak över gångvägarna är det också, skyddar ju även mot den starka solen förstås.
 
Ni ser kvinnorna som sitter på kartonger. Det är Hongkongs ayisar (hembiträden) på söndagar har de lagstadgad ledighet då träffas de på stan, på gångvägarna, spelar kort, äter tillsammans och pratar....De ser ut att ha det trevligt tilsammans, men skulle inte deras "arbetsgivare" ha råd att bistå med filtar eller underlägg att sitta på?
 
 
 
 
 
Vi tog linbanan upp till Budda! På vägen upp fick jag botat min värsta naturabstinens, visst är det vackert? Turkost vatten, palmer tjugo minuter tunnelbana från centrala Hongkong!! Men jag ville bada!!
På väg i linbanan dog kameran...batteriet tog slut, och extra batteriet låg kvar på hotellrummet.... Caroline hade sin kamera med, så ni ska få se bilder på Budda också, men inte idag. Måste väl ha lite kvar att locka hit er med :)
 
 
En kvällsbild också....båten kom tillbaka på kvällen igen. Undrar om den seglar fram o tillbaka här bara för att det ska se fint ut?
 
 
Jag o mina söta döttrar...nu ska vi ut o göra Hongkong by night!! Han bakom kameran också förstås :)
Kram

Hongkong

Det var varmt och svettigt, vi gick och gick som man brukar när man är i städer på semester. Har träningsvärk i vader :). Hongkong är till skillnad från Shanghai bara backar och branta sådana!! Det var en härlig stad. En blandning av New york och London tyckte vi, med en stor touch av Asien förstås. Färgrik och full av liv. Kändes mycket mer intensiv än Shanghai, husen står tätare och vägarna är smalare, därför hörs trafiken mer. Överallt kan de prata bra engelska vilket gör att man känner sig lite hemma och bekväm. Internet var snabbt!! Yes!
 
Vi hann mycket på så få dagar. Det jag gillade bäst var nog att ta linbanan upp till en Giant Budda som "bor" högt uppe på en bergstopp, varför får man för sig att bygga en där? Det var en varm dag men vi fick se hav och berg , natur helt enkelt. Så nära en världstad!
 
 
Inte Ostindia men fin ändå :) gammalt möter nytt. I bakrunden Hongkongs skyline....som är större, längre men jag vet inte om den är maffigare än Shanghai!? Vattnet är dock finare, mer blågrönt än gult :)
 
Jag har försökt i två dagar att ladda upp bilder från vår lilla tripp, så ni ska få se. Nu tog det en halvtimma att få upp denna bilden här. Ni får fler bilder en dag när det går fortare, jag orkar inte!!! Bilder på Budda kommer också!
 
Vi hade en härlig helg, en avslutning på detta året känns det lite som. På lördag åker Anders på en snabbsväng till Göteborg i arbetet, när han kommer tillbaka, då åker jag hem för sommaren. Vi har några få dagar kvar tillsammans alla fyra i Shanghai. Till hösten är vi bara tre, två finns hemma i Sverige. Känns gott, trots allt, att Andreas får sin ena syster nära.
 
Nu avslutning på Svenska skolan, Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa!
 
 
 
 

Det är akut!! Plus liten snabbkurs i kinesiska.

Mitt hår!! Ser ut som stålull, eller tallbarr eller enris...fruktansvärt risigt, frissigt är det. Hjälper inte hur många inpackningar jag gör eller hur mycket balsam jag använder. Jag har i olja i håret efter det torkat, olja som är för hår, från dyra salonger, olivolja eller kokosolja...inget hjälper!!! Detta är akut! Vad ska jag göra? Ni pratar om miljöproblem...oro i världen, ekonomiska svårigheter....ni VET inte hur det är för en stackars housewife in Shanghai när håret rasat ihop!!!! Åh, vi som ska åka till Hongkong i morgon....
Det enda som kan hjälpa nu är nog svenskt rent vatten och ren luft och snart så får jag ju det :). Tror att jag ska göra en riktig detoxing i sommar, rensa ut det som går.
 
Har en väninna här som berättade ett de kände en kille som bott två år i Shanghai, när han kom hem gick han till läkren för att göra en hälsoundersökning. Tog prover, gjorde lungröntgen mm. Läkaren kommer tillbaka med svar, han säger: -Jo, allt är bra, du är frisk....men det är bra om du slutar röka! (Han hade aldrig rökt i hela sitt liv!).
Jaja, allt annat var ju bra...jag har inte heller rökt, kanske är detta som att röka ett par år? Man måste leva också, eller? Allt är ju farligt! Egentligen borde man ligga inomhus, utomhus kan du få cancer av luften eller solen. Flyga är livsfarligt, för att inte tala om att åka bil. Alkohol är farligt, du kan fastna i beroende, kött är fullt med antibiotika och steroider, grönsaker fulla med gifter (eller mögel). Ligg inne i sängen, sluta ät, och sluta drick, då klarar du dig!?
 
Nu ska jag ha kineslektion, min lärare kommer vilken minut som helst!
Här får ni en liten lektion i språket :)
 
 
 
Ha det bra alla! Kram
 

Toppmöte i Shanghai

Idag kommer Putin till Shanghai! Hela staden är nedstängd, poliser och vakter överallt. I morgon stänger alla skolor så Svenska skolan blir inställd också. Vi som skulle ha övat sånger inför nästa veckas avslutning! Hur ska det gå nu?!
Några kanske såg att jag också var med på ett toppmöte igår? Svenska bloggare i Shanghai hade konferens....jobbigt möte puh :)    
En av bloggarna hade sin gulliga mamma med sig, får se till att få hit min också! Nu får vi se om hon läser? :)
                                                                                                                                                       
 
Efter många tunga disskusioner och tuffa beslut (när ses vi nästa gång?) så var vi ganska trötta och i stort behov av lunch....
 
Denna dag som är en vanlig dag inleddes med undervisning i mahjong, en Brittisk tjej och en tjej från Brasilien ville bli upplärda i konsten. Lite svårt att lära ut ett kinesiskt spel, med svensktillämpade regler, på engelska, men mycket trevligt.
 
 

Vi pratar ofta om hur det är att leva i Kina eller utomlands överhuvudtaget, för och nackdelar med expat-livet. Det som de flesta ser som den allra största vinsten, eller det mest positiva, är just mötet med alla nya olika människor. Det är verkligen fantastiskt spännande, lärorrikt och roligt att vara med i så många olika samanhang. Jag lär mig nya saker dagligen inom områden jag inte ens visste fanns! De man möter är också mycket öppna, utåtriktade och intresserade. Jag önskar man kunde hitta forum, eller mötesplatser hemma där man kan träffas på liknande sätt, eller finns det redan?
 
Swetv.org har lagt ned!!! Det var vårt sätt att kunna se svensk tv, nu har hemsidan lagt ned! Hur kan de göra så?
Har tittat på Skavlan, Berg och Meltzer,  Äntligen hemma mm. Internet är ofta så dåligt att strömma från tv-play funkar inte....hur ska vi klara oss? Tur att vi åker hem snart, får väl köpa med massa dvd-serier tillbaka.
Blir inte att man tittar på tv i samma utsträckning som hemma, men ibland vill man/jag ramla ner i soffan o titta på något underhållande. Igår laddade vi ner sista avsnittet av The mentalist (visst är han snygg?) och ÄNTLIGEN!!! hände det mellan Jane o Lisbon!
 
Nu: ayi-mat!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På gatorna....

Kolla den här bilen! Många lyxiga vrålåk kan man se på gatorna i denna staden, kontrasternas stad måste man verkligen kalla det. Här finns de allra rikaste människorna i världen och några av de fattigaste också. Jag gillar inte dessa enorma skillnader, att de får lov att vara så orättvist. Samtidigt måste jag säga att här hymlar man inte, alla finns bredvid varann, alla får finnas. Man gömmer inte undan de fattiga i andra, yttre områden som vi gör i väst och låtsas att de inte finns. Alla finns överallt, det ger karaktär och en känsla av äktehet som jag gillar.
 
Men varför ska just han åka runt i en rosa Ferarri och den andre cykla runt på en gammal cykel? Varför har just jag fått möjligheten att uppleva allt detta!? Varför lever jag? Men inte Lina Baldernäs? Eller inte min syster?
 
 
 
Den är riktigt fräck, eller hur?
 
 
Den här är också fräck....fast på ett annat sätt :).
 
Idag träffades svenska bloggare i Shanghai, kul! Inte så mycket prat om just bloggandet dock...men fika och en mysig stund.
Blir ett kort inlägg idag, måste iväg o handla mat.
Kram
 
 
 
 
 

Vilken härlig dag!!

Har haft kvalitetstid med yngsta dottern idag. Mysigt :). Vi började dagen med en lång frukost, kaffe, rostad macka och ett kokt ägg...visst var ni nyfikna på det? Sedan gick vi bort till tunnelbanan och åkte in till Nanjing lu, Shanghais Broadway. Här går många turister, vi känner ofta att vi förväxlas med dessa, vi sticker liksom ut bland alla asiater. De flesta turister är asiater, kineser från landsbygden, koreaner, japaner med flera. Vi vitingar syns kan man säga, och de stirrar och skäms inte för att vända sig om och titta. Vi försöker se ut som vi bor här (och det gör vi ju !?) men ingen tror nog det. Här strosade vi runt en stund, en sväng in på GAP, hittade inget tyvärr. Följer man Nanjing lu hela vägen österut så kommer man ner till The Bund. Vattnet är inte helt fräscht, men det är vatten! Och lite kontakt med havet innebär det, väl? Det känns så i alla fall....en skön sval bris fanns där, solen lyste idag och mitt på dagen var det över 25 grader. Härligt!
 
En liten flicka och hennes mormor/farmor var mycket intresserade av oss "aliens", hon (mormor) tog kort på oss, då frågade jag om jag fick ta ett på flickan....det fick jag, men mormor ville också vara med:)
 
 
Gullig!!?
Lunch måste man ha. Och en fin dag som denna kan man passa på att äta den på M on the Bund. En mysig uteterass med underbar utsikt över skylinen och inte minst är de kända för sin pavlova. Nu undrar ni som läste mitt senaste blogginlägg om jag inte lärde mig något av min chockupplevelse i provrummet på Mark & Spencer? Det gjorde jag! Frida tog pavlova.....och jag smakade bara liiiite :). Fantastiskt god!!!
 
 
En härlig dag!
 Hoppas ni har detsamma!
 
 

Vilken härlig dag!!

Har haft kvalitetstid med yngsta dottern idag. Mysigt :). Vi började dagen med en lång frukost, kaffe, rostad macka och ett kokt ägg...visst var ni nyfikna på det? Sedan gick vi bort till tunnelbanan och åkte in till Nanjing lu, Shanghais Broadway. Här går många turister, vi känner ofta att vi förväxlas med dessa, vi sticker liksom ut bland alla asiater. De flesta turister är asiater, kineser från landsbygden, koreaner, japaner med flera. Vi vitingar syns kan man säga, och de stirrar och skäms inte för att vända sig om och titta. Vi försöker se ut som vi bor här (och det gör vi ju !?) men ingen tror nog det. Här strosade vi runt en stund, en sväng in på GAP, hittade inget tyvärr. Följer man Nanjing lu hela vägen österut så kommer man ner till The Bund. Vattnet är inte helt fräscht, men det är vatten! Och lite kontakt med havet innebär det, väl? Det känns så i alla fall....en skön sval bris fanns där, solen lyste idag och mitt på dagen var det över 25 grader. Härligt!
 
En liten flicka och hennes mormor/farmor var mycket intresserade av oss "aliens", hon (mormor) tog kort på oss, då frågade jag om jag fick ta ett på flickan....det fick jag, men mormor ville också vara med:)
 
 
Gullig!!?
Lunch måste man ha. Och en fin dag som denna kan man passa på att äta den på M on the Bund. En mysig uteterass med underbar utsikt över skylinen och inte minst är de kända för sin pavlova. Nu undrar ni som läste mitt senaste blogginlägg om jag inte lärde mig något av min chockupplevelse i provrummet på Mark & Spencer? Det gjorde jag! Frida tog pavlova.....och jag smakade bara liiiite :). Fantastiskt god!!!
 
 
En härlig dag!
 Hoppas ni har detsamma!
Kram
 
 

Posttraumatiskt stressyndrom

Låter som jag är hypokondrisk, ständigt nya diagnoser. Men idag fick jag en stor traumatisk chockupplevelse!! I provhytten på Mark & Spencer. Är jag såå tjock!? Hur ser du ut Ann-Sofie? När blev du tant? Det har hänt alldeles nyligen, har NI sett det innan?
Jag behövde lite nya svala sommarkläder, Mark & Spencer, brukar ha ganska bra, och storlekar för oss västerlänningar.....kineskläder är ingen ide alls.
 
Nu blir det till att banta inför sommaren i Sverige, fort måste det gå!  Åker ju hem om fyra veckor, gymmet nästa! Har ingen koll på vågen dock, äger ingen sådan här, det får bli måttband. Jag kan inte svälta två dar i veckan då blir jag otrevlig, så vilken metod ska jag välja? Äta mindre kanske och röra på mig mer? Hur låter det?
 
Trots denna skräckupplevelse köpte jag faktiskt lite kläder, bekväma sådana, vill ni se?
 
 
Ett linne....
 
 
Vita piratbyxor.
 
Jag köpte en svartvit topp till och ett par jätetsköna tunna bomullsbyxor!! Så himla snyggt vet jag inte om det var men, bekvämt är inte fel heller.
Sedan hittade jag kaffefilter på Cityshop, så nu kan jag få vanligt kaffe till frukost i morgon!
 
Vi promenerade hem, en lagom lång promenad. Då gick vi förbi en ovanlig affär, här kunde man köpa garn och stickade kläder, kuddfodral mm. Det kanske inte var så ovanligt, med det trevliga var att de som stickade satt i affären och stickade för fullt! De hade liksom symöte! och trevligt verkade de att ha också. Sedan sålde de sina fina alster smög till mig ett foto :)
 
 
 
En blandning av symöteslokal och affär, skulle det funka hemma?
Ha de !
 
 
 
 

Fotomodeller på gatorna

Just nu sitter jag på min balkong, det börjar skymma och husen runt omkring tänds allt eftersom. Solen går ner mycket fortare här än hemma, undrar när det blir mörkt hemma nu? Runt nio? Eller är det senare? Här blir mörkt vid sju ungefär. Men det forsätter vara varmt. Det är mysigt att sitta här i den ljumma kvällen och höra alla ljuden från storstaden. Tuta är de bra på!!
Ibland undrar jag hur de tänker? Om det är kö och en lång rad med bilar står stilla (för rött ljus) då kan det komma en  bil bakifrån och ligga på tutan lääääänge,  jag tror han säger -Kör!!!! Det är ju liksom ingen ide? Är det stopp så är det, det går inte fortare för att han tutar....men många verkar tro att det hjälper. Det är ofta dem man hör här uppe på balkongen. Det är svårt att förstå. Trafikreglerna är visst i stort sett de samma som i Sverige, men man följer dem inte. Till exempel mopeder behöver inte bry sig om rött ljus, de kan visst köra ändå.? Om det är rött så kör de som ska till höger i alla fall och dessa tänker INTE på gångtrafikanter. Anders har bestämt sig för att "uppfostra" alla kineser till att släppa fram de gående först. Han säger: - Jag har grönt, jag ska gå nu, han får vänta. Jag brukar lite försiktigt säga att det är ett stort projekt du föresatt dig, att lära en och en halv miljard kineser att väja för gångtrafikanter! Jag har rätt, säger han då! Vi får se hur det går med detta :) hoppas bara han inte blir påkörd!
 
 
På gatan på väg hem från min Feng shui-kurs idag....fotomodell in action. Man ser ofta detta på gatorna runt där vi bor. Uppsminkad var han, snygg också! Fast väldigt ung förstås :)
 
Jag  har ett problem, inget kaffefilter!!! Jag har svenskt kaffe, men inget filter. Måste ge mig ut och leta eller också köpa expressokaffe till min lilla expressokanna. Inget kaffe = huvudvärk.
Det får bli en promenad i den härliga sommarkvällen. Vi hörs!
Kram

Lite ditt o datt och en fråga till er!

Söndag kväll och Anders åkte till Taiwan för några timmar sedan. Det känns väldigt mycket som söndag kväll.
Veckans alla dagar är spikade. I morgon sista lektionen i min Fengshui-kurs. Några saker kanske jag kan ta med mig, men mycket känns som antigen sunt förnuft eller så helt enkelt vidskepelse. Att få balans i hemmet, rummet med hjälp av de olika elementen känns rätt självklart. Har du bara vita bleka färger, mycket metall till exempel kanske rummet känns kallt och du behöver ta in lite varma färger och växter. Ett harmoniskt hem gör förmodligen att du mår bättre....då kanske du lyckas bättre i ditt liv/ arbete. Men ärligt! Det räcker inte! Och svart färg gör ingen till bög!!!   Det är inte  heller färgen i ditt sovrum som får mannen att vara otrogen! Det finns fortsättning på kursen till hösten, tror inte det :) Jag hade hoppats på lite mer inredningsideer.
 
På torsdag ska jag åka med en "tjej" som volontärjobbar för Stepping stone...de lär ut engelska till elever i underpriviligerade skolor, deras lärare kan oftast ingen engelska alls. Det är viktigt här i Shanghai att kunna engelska för att få ett hyfsat bra jobb. Jag provade detta ett par gånger i sommras men då var det inte på skolor utan på kommunity center, nu ska jag få se en riktig kinesisk skola! De behöver lärare...ska jag göra det istället i höst? istället för svenska skolan? Svåra val i livet...
 
Tisdag- lunch med trevlig väninna
Onsdag- svenska skolan
Fredag- Mahjongturnering, stor tävling!!
 
Jag har en fråga. jag brukar länka mina nya blogginlägg till facebook. Borde jag inte göra det? Några av mina vänner tycker det är bra, så ser de när jag skrivit och de vill läsa, därför gör jag så. Men ibland tänker jag -Ann-Sofie, det är ju inte säkert att alla vill läsa om just ditt vardagsliv!!! Tvinga inte på dem detta, arma människor!!! Men bara för att jag lägger ut det måste man ju inte gå in o läsa? men några retar sig på sådant....och jag vill ju inte att någon ska reta sig på mig!!!
 
Sedan är det ju det att jag lämnar ut mig till viss del, ni lär känna mig och mina tankar ganska väl, ni som läser. När ska jag få reda på era? Ni ska ändå veta att min självcensur är ganska sträng, ibland har jag lust att skriva saker men törs inte riktigt.....blir ni nyfikna nu? Borde jag?
 
När man länkar till facebook är det ju snyggast om en bild kommer med, det får bli denna idag.
Kram
 
 
Utsikt från Vue bar, så häftig!!

Kära vänner!!

Jag älskar er allihop! Vissa dagar vaknar man upp och älskar hela världen, idag är en sådan dag. Gör ni det? Eller är jag bipolär eller något? Ena dagen helt depressiv och nästa hur lycklig som helst! Något litet fel är det nog....men det har väl alla?
Min äldsta dotter fyller 25 idag!!! Grattis igen älskling :). Hon är också lycklig, det verkar som det löst sig med lägenhet för henne? Vågar jag skriva det? Berättar mer när det är helt klart.....hon fick en kundvagn i present, hoppas nu hon slipper använda den. Det får väl inte plats hela hennes bohag men....hon har inte så mycket....sovsäck kanske vi slipper köpa då?
 
 
Min älskade unge, är det så länge sedan? Med världens största mörkaste ögon låg du där o tittade så oerhört klokt på oss. -Vilka är ni? tänkte du och vi tänkte :-Vem är du? Nu vet vi! Så mycket vi varit med om tillsammans i 25 år.
Storasyster föddes du till.... och sedan blev du storasyster på riktigt.
 
Nästa vecka fyller Andreas 26 år, hur gammal är jag? Jag fick barn tidigt jag är inte gammal än, va?
Intressant det där med tiden, skrev ju om den härom dagen. På ett sätt känns det allt som det var väldigt länge sedan det där med småbarn och blöjor, vakna nätter, krupp, öroninflammation mm, samtidigt kan det kännas som igår.
 
Tre ungar, det bästa i livet, men också den största oron. Man vill liksom jämna mark för dem, det går inte. Är heller inte bra. Blir inga bra människor utan lite motgångar tror jag.
 
När Frida fyllde var vi i Xian och tittade på terracottaarmen. Hon fyllde 21 men även det blir nog en födelsedag att minnas resten av livet? På Carolines 25-årsdag är vi i Shanghai, men en present blir att åka till Hongkong, det glömmer man nog inte bort i första taget heller? Visserligen får vi andra ta del av den presenten också,  men delad glädje är dubbel glädje heter det väl? Vi åker 22 maj! Ser fram emot!!!
 
I kväll äter vi indiskt på begäran. Nu måste jag ut och handla, glömde smör igår, kan inte baka kaka utan smör. En tårta får vi ha i eftermiddag.
 
Kram alla älskade människor!!!
 
 
 
 
 
 

Stressigt...

Upp tidigt och iväg till Minhang, som ligger ca 45 min hemifrån, långt bort alltså, kö! Vi måste ta vägen om IKEA för att hämta upp Marita, det tog nästan en timma att komma fram. Då var vi i stort behov av kaffe innan en tuff runda mahjong. Jag förlorade säker flera kronor idag, skit också!
Mahjong kräver sin man, mycket koncentration, tuffa motspelare.....man förbrukar kalorier, därför efter en promenad behövde lunch intagas. En Ceasarsallad med juice på äpple, ingefära, celleri plus något grönt? Gott!
 
Men dagen var inte slut med det! Tillbaka in till mer civiliserade trakter. Idag skulle Caroline, Frida och jag åka till Svenska konulatet för att rösta i EU-valet, Check! Nu har vi gjort vår medborgerliga plikt.
 
Dessutom, har jag fixat middag till familjen! Korv med potatismos. Korven smakade Kina = inget vidare, men moset var nog det bästa hitills här i Shanghai. Har hittat en mataffär på nätet som levererar maten till dörren gratis och det är riktigt bra västerlänsk mat. Finns det hemma?
 
Efter en tuff dag som denna sitter jag här med huvudvärk och känner mig helt slut.
 
Jag raljerar, det är inte så att jag slitit ut mig direkt....men trött är jag o huvudvärk har jag. Det beror förmodligen på luften dock, som varit riktigt dålig idag. Jag vet inte men inbillar mig att det liksom fattas syre i luften när det blir så här? Min kropp gillar inte tungmetaller som det finns gott om här. Järn är bra för kroppen, men inte bly tydligen!?
 
 
Ni ser hur tufft jag har det?!
Kram
 
 
 
 
 

Time flies....

Vart tog tiden vägen? Den bara gick?! Ett helt år har nästan gått sedan vi flyttade till Kina. Det var många år sedan jag levde så här mycket. Både upplevelsemässigt förstås, men också känslomässigt. Fortfarande svallar känslorna fram och tillbaka. Ena dagen: Oj, vad spännande det här är, vilka trevliga, intressanta människor jag möter! Jag får se och vara med om så mycket, jag är så tacksam att vi fått denna möjlighet. Andra dagen: Jag längtar hem! Hem till frisk luft, rent vatten, mitt hus, min båt och mina vänner. Eller rättare sagt växlar känslorna ibland flera gånger på samma dag.
 
Snart kommer jag hem, 11 juni åker jag hem för att fira sommar ända fram till 2 september. Hoppas på en bra sommar. Men jag är jätteglad att jag ska tillbaka, jag är inte klar med Shanghai, mycket kvar att se, göra...köpa :)
 
 
Idag hade bokklubben träff. Vi pratade om boken "Kejsarinnan Orkide", boken bygger på sanning om Dragonlady, den sista kejsarinnan av Kina. Denna kvinna har ryktet att vara oerört grym, men denna bok är skriven utifrån hennes perspektiv och man gillar henne!  Efter bokprat o lite annat prat också :) tog vi lunch i Tianzefang, mysiga gränder där solen idag flödade!
Vår servitör bjöd på svenskt godis, saltlakrits!! när han fick veta att vi var svenskar. Jättegott!!
 
 

"Klockan slog elva.
Ingen brydde sig.
Så den gick.
Klockan alltså.
Den gick. Och tiden.
Tiden gick ut.
Fast den var inne.
När tiden är inne
kanske den är ute.
Tiden kanske har gått.
Ut.
Så gör den ibland.
Tiden går ut.
Men den går aldrig in igen.
Ändå är tiden inne ibland.
Plötsligt är den bara inne.
Hur kom den in?
Vi förstår inte hur det gick till.
För vi lever under tiden.
Hela tiden.
Kanske ska man låta
tiden vara.
Och låta den gå.
Ut.
Men om tiden har gått ut
kanske vi måste gå ut
och leta efter den.
Och leta genom tiderna.
och då kanske vi hittar
en annan tid.
Som inte är vår.
Eller också så hittar vi
väldigt mycket tid.
Så att vi får tid över.
Då kan vi ta in den
tiden.
Och så kan vi sitta där
och titta på den.
Och säga:
Nu är tiden inne."

Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus