Sverige-besök, eller besök från Sverige.

Betoning är viktigt! Vänner på besök. Eller. Vänner på besök. betyder verkligen olika saker, eller hur!? Sen kan det ju vara, Vänner på besök också. I veckan som var hade jag oväntat Vän på besök. Oväntat besök men också oväntat mycket vän! Vi har inte setts eller hörts så mycket på senare år, men så kom hon till Shanghai i arbete, hade några dagar fria, tid och lust att umgås med mig. Så kul och trevligt! Våra flickor var bästisar när de var små, då sågs vi mycket, men så flyttar man, livet ändrar på sig och man tappar kontakten. Vilken tur att det går att ta upp den igen!
 
 
Vad är viktigast att se när man kommer till Shanghai? Skylinen förstås. Gunilla hade visserligen varit här innan och sett den.  Men vinkeln från M on the Bund är särskilt bra, och deras pavlova är berömd!!
 
 
Den är godare än den ser ut....fattar ni då?
Vi gjorde lite turistgrejer förstås, bland annat Yu garden. Nästan alltid när man är här stöter man på svenska turister. Vi smög lite på dem men ville inte beblanda oss med dessa :).
 
 
Svensk flagga!!
 
Vi hann med lite shopping och Ladies night  också som är ett måste!
 
På onsdag är det Kinas nationaldag och Anders ska vara ledig en vecka. Vi ska passa på att njuta av lugnet som blir i Shanghai när många reser bort. Det är den bästa tiden på året vädermässigt så vi stannar. Bland annat ska vi på utflykt i Century park och spela kubb, då ska jag vinna!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi skapar folkmassa och polisen kommer!!

Bästa festen i stan!! Svenskarna har träff kom o kolla!!
Igår var det lördagsdrink igen, häftigaste hitills. Vi träffades på trottoaren utanför ett litet hål i väggen, några hade bett en gatumusikant från Nya Zeland komma och spela lite för oss. Han spelar bra, efter ett glas vin klappar och dansar vi med. Det är fest på trottaren!!  Kineserna samlas för att titta på de knäppa västerlänningarna. Till slut blir det svårt för bilarna att ta sig fram....
 
 
Jag hade kul, missade att ta bilder....här är precis i början, några har stannat för att kolla på oss. Efter en stund är det full på gatan. Visst är han söt? Mannen i badshorts? Jag är mest fokus på musiken....ni vet hur jag är?
 
 
Ingen fantastisk bild, men här är han som spelade. Gott att höra riktig engelska till bra låtar. Eagles, Dire Straits mm.
 
Han får tyvärr inte hålla på långe, någon granne ringer visst polisen. Då ökar folkmassan ytterliggare, vad händer här!?
 
Vi blir lite oroliga för hon som äger stället, hålet i väggen, har vi ställt till det för henne nu? Vi pratar o bestämmer att betala eventuella böter för henne. Det löser sig, hon vet vad hon ska säga. Men tyvärr får han sluta spela och festen stannar av, vi går vidare och äter en god middag på en Tai-restaurang.  Men kul så länge det varade!!!
 
Nu är vi bjudna på brunch hem till några vänner....jobbigt liv, måste gå!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svansjön

Ska man behöva åka ända till Kina för att gå på en fotbollsmatch eller se en balettföreställning?
 
Jag har aldrig förr varit på varken det ena eller det andra. Koncert, teater, musikal, föreställningar av olika slag, rent av opera har jag varit på, älskar att uppleva. Men balett har jag aldrig sett förr!  (Ni som läser minns kanske mitt livs fotbollmatch i våras? Shanghai-Peking, Sverige vann!!!).
 
Nu har jag alltså varit på balett också!! Svansjön.
 
 
 
En mäktig upplevelse, det räcker nästan att gå bara för musiken. Dans är inget jag egentligen förstår mig på, men det är häftigt att se hur de kan utan ord med bara dans och musik berätta en berättelse så tydligt? För att inte tala om hur de behärskar sina kroppar! Vackert.
Dettta var en annorlunda Svansjön, alla svanar var män. Prinsen som borde bli förtjust i den rätta flickan faller för den manliga svanen. Alla faller visst för honom, även prinsens mamma....i slutet dör både prins o svan tyvärr.
Hon som spelar drottningen eller dansar drottningen, gillar jag. Hennes kroppsspråk är såå tydligt, fantastiskt, det är som hon pratar. Fast hon har ingen sympatisk roll, hon är hemsk mot sin son.
 
Vi hade en härlig kväll igår några Shanghaivänner och jag ...middag först och sedan balett. Ett mysigt gäng....och jag får vara med?! Drack vin till middagen så därför höll jag nästan på att dö innan jag i pausen kunde gå på toaletten. ;).
 
 
 
Koncerthus, fantastisk byggnad.
 
 
 
 
 
De är duktiga på design här, mycket smakfullt, tycker jag.
 
 
 
Ensemblen. Längst fram förstås: mamma drottningen,  i mitten svanen, till höger om honom prinsen. Prinsen har sjukhuskläder på sig, han blev galen och inlagd i slutet innan han dog.
 
Idag kommer Anders hem! Han sitter på flyget nu, stackarn, det är inte kul.
 
Ha en bra helg alla! Så hörs vi!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag är det tomt i hjärnan...

Det är väl som det brukar då, skulle några säga. Och jag vet vilka ni är!!!
 
Om en liten stund ska jag och Frida gå på kompisdate. En nyanländ familj, med en son i Fridas ålder. Vi ska träffas  mamman, Frida, sonen och jag. Är ju lite konstlat men säkert trevligt. Vi får ju liksom hålla ihop vi svenskar här. Nu börjar det bli min tur att visa och hälsa nyanlända välkomna hit. Jag tycker förstås att jag inte kan så mycket än, det finns några här som bott här länge. Men de kanske nte orkar ta hand om alla nya som kommer? Ibland får man ställa upp! Lät som det var ansträngande, så är det inte. Men det tar på krafterna att vara trevlig....när det inte är något naturligt, så att säga. :).
 
I skrivandes stund städar vår ayi golvet här runt benen på mig. Får lyfta så hon kommer åt att torka golvet....är inte helt bekväm med detta ännu. Men hon är glad, pratar massor med Frida, som översätter. Tydligen jobbar hon hos en annan svensk familj i compaundet också, känner inte dem! Hon hade med sig ett meddelande från dem på engelska som hon ville att Frida skulle översätta. De hade åkt till Sverige över ledigheten som kommer nu, Nationaldag nästa vecka!
Berättade jag att hon blev glad när vi kom tillbaka efter sommaren? Jag fick en kram! Hon är så gullig och glad vår ayi. Jag tror att hon har ett ganska bra liv jämfört med många andra ayisar, hon har familj två flickor o man som alla bor här i Shanghai. Många har sina familjer långt ut på landsbygden och träffar dem bara en gång per år, till Kinesiska nyåret. Då är det nog svårt att vara glad.
 
I kväll ska jag gå på balett, för första gången i mitt liv! Svan sjön. Ska bli spännande.
 
Väder idag: Lätt dis (förmodligen ganska dålig luft) 29 grader, vindstilla. Lagom luftfuktighet.                                                                                                                                                                                                                                       
                                   
 

Femtioåringen.....fortfarande åldersnojja, hur länge sitter det i? Många rynkor är det runt ögonen....

Nu måste vi gå så vi inte missar daten! Kram
 
 
 
 

Vilken tur att skype finns!!

Två femtedelar av familjen är i Sverige, en femtedel i Tyskland och de sista femtedelarna här i Kina.Det känns som att Kina är långt bort, men är det Kina som är långt bort eller är det Sverige? Jag har egentligen aldrig tyckt att Sverige är långt bort, det gör jag inte nu heller, utan det är Kina....märkligt?!
 
Mannen festar loss på oktoberfest i Munchen, han får skylla sig själv när han skickar bilder....då hamnar de här :)
Håll till godo!
 
 
Mannen i mitt liv :) En viking!!! Eller Djävul?
 
Vilken tur att skype finns. När nätet är bra och bild o ljud fungerar så är det nästan som att ses!
Jag och min granne (hemma) brukar boka möte emellanåt. Då har båda kokat sig en kopp kaffe och vi tar en fika ihop. Hon tar en förmiddagskopp och jag en eftermiddagsfika. Det känns som vi sitter hemma vid köksbordet...nästan. Tack för fikan idag!! :)
 
På söndagar skypar vi med Andreas som vi gjorde hela förra året också, nu sist var Caroline där och hälsade på honom. Plötsligt kändes det nästan som hela familjen var samlad....nästan, härligt!!
Tänk att vi kan umgås, vi som bor i Sverige och vi som bor i Kina!
 
 
Internet och skype är fantastiskt....när det fungerar :)
 
Idag har vi en regning gråtrist tisdag, 25 grader. Hoppas på uppehåll i morrn! (Dagens väderrapport från Färran Östern)
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juveler.... och lite filosofi...

Äntligen! Som ni väntat?!
Nu ska ni få se de presenter jag fick på min femtioårsdag av min käre make och av min mor. Jag känner mig barnsligt glad. Jag varken har, eller köper, smycken till mig själv, det är liksom inget jag prioriterar. Kanske därför blir man särskilt glad?
Jag kommer att glänsa....så ni blir bländade :)
 
 
 
 
Vitguld o safirer.... det syns inte så bra hur blå stenarna är, det får ni se i verkligheten sen istället. Fattar ni?! Fina va?
Hur många av er tycker nu att jag skryter!? Jag tycker det :) Hoppas det inte är något jag gör för ofta?
Jag har själv inte problem med människor som blir glada för saker och vill berätta, men skryt är något annat...hur vet man när det är vilket? Eller hur vet man hur det uppfattas?
Det är intressant det där hur saker tolkas och hur jag tolkar saker, hur ska man någonsin få reda på den absoluta sanningen? Några säger att den inte finns, att man måste hitta sin egen sanning. Jag jobbar på det, har inte kommit särskilt långt tyvärr.
 
I många år har jag frågat efter den rätta vägen, en bok som i detalj statistiskt talar om för mig hur jag ska bete mig. När det är läge att prata, när det är läge att ligga lågt och vara tyst. Det började med att jag behövde avlastning för Andreas när han var liten. Jag kände att jag behövde orka och hinna med alla mina barn. Så hur ofta skulle vara optimalt för att jag skulle orka och alla tre barnen skulle få det de behövde av mig? Sedan blev denna tanke nästan en fixering. Hur ofta ska man städa? För att det ska vara tillräckligt rent utan att man blir pedantisk? Hur ofta ska man umgås med vänner utan att man blir jobbig men inte heller verka nonchalant?  Nuförtiden är den stora frågan, hur ofta kan jag ringa Andreas boende utan att vara för jobbig mamma, men ändå känna att jag har koll och vet hur han har det? Hur mycket ska man leva livet på optimalt sätt, utan att köra över andra eller sig själv?! Jag tycker det är viktigt att ta med andra i sitt tänk också, några menar att var och en får tänka på sig och ta hand om sina behov och det är väl sant men man får inte låta sina egna behov gå ut över andra heller menar jag! 
Jag ska skriva den boken!!
 
Nu fortsätter vi skryta, här örhängen jag fick av mamma!
 
 
Guld och vitguld! Fina?!
 
En timma att ladda upp dessa bilder....är sååå trött på nätet i denna delen av världen!!!
 
Hörs snart, Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Present fick jag.....den får ni se i morrrn!

Måste ju bygga upp lite drama här. Ska hämta ut denna i morgon, eller dessa. Hoppas de är färdiga då?
Ni ska få bildbevis, i morgon som sagt var. Har en generös man..... Blir ni lite nyfikna?
 
Vet inte vad jag blivit gladast för? Det här är inte fel heller!
 
 
 
Ser fram emot julhelgen redan :)
Favoritdöttrarna ? Stackars henne jag inte gillar!!!?
Ser ni kinestecknen under, det är deras kinesiska namn. Sou fey och Ca lo lin. Frida fick heta Sofie som är hennes andra namn, för Fey da, som det skulle varit....betyder ungefär stor o tjock. Hon ville inte heta det :)
Jag heter An-sou fey.
 
Måste förstås berätta om de fina örhängena jag fick av min Mor. Guld  o vitguld, jättefina, Tack!!
 
 
Fler bilder från Mogashan?
 
 
Den här är jag nöjd med, visst är det en fin bild?
Vi åt också, massa god mat, men jag fokuserade då på att äta och har därför missat att ta foton på detta. Ibland måste man vara här och nu och koncentrera sig på det.... (kan jag ju säga lite fint, fast ärligt glömde jag nog bort att fota maten ).
 
Vi hade lugna sköna avkopplande dagar i vacker miljö och jag måste säga att jag nog inte mött så här artig tillmötesgående och trevlig personal på något annat ställe, här i Kina. Vi blev behandlade som kungligheter, det känns mycket lyxigt.
Men party var det inte så mycket, det får vi ta igen.....
 
 
 
Vi cyklade genom flera små byar på vår tur runt bergen. Såå mysigt, alla tittade och log när de såg oss, några vinkade. Det är nog inte så många västerlänningar ute o cyklar här. De flesta gästerna på Spahotellet var kineser, vi såg två västerlänningar på dessa dagar.
 
 
Bad blev det också!! Finns väl ingensom missat att jag älskar detta! Ingen bild på mig i vattnet dock, lika bra det.
Jag o Frida badade mest i den poolen som inte var uppvärmd, gillar att bli lite avsvalkad. Anders som är lite känsligare :) badade i den uppvärmda....28 grader (bebistemperatur).
 
Hoppas ni är riktigt nyfikna nu, på det jag ska visa er i morgon!!
kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett halv sekel i Kina

Alltså inte ett halvt sekel i Kina....men jag är visst ett halvt sekel nu, och jag är i Kina. Firade min stora dag i vackra bergstrakter här utanför Shanghai. En fantastisk spa-anläggning som ligger högt upp ibergen. Villorna man hyr ligger som fågelbon bland träden. De påminner om fågelbon också, på utsidan, men insidan är mycket lyxig och snyggt designad.
 
Det blev champagne, spabehandling, cykeltur och poolbad, härliga dagar!!
 
 
 
Huset längst upp till vänster på berget, där bodde vi!!!
Många backar var det, vilken tur att man bara kunde ringa på "Dennis" som kom med golfbilen och körde oss dit vi ville. Till Poolbaren, där denna pool fanns eller "clubhouse" där frukost bland annat serverades, eller rent av till spaområdet, där det låg flera småstugor för massage eller andra behandlingar. Jag och Frida tog en ansiktsbehandling (90 min) som inte var att leka med!!
 
Jag blev väckt av skönsång och champange! Verkligen väckt....det var inte lätt att dricka såå tidigt, har nog inte den alkoholgenen, tyvärr (eller som tur är kanske?)
 
 
"Den gamla"
Håret är inte tipp topp direkt på morgonen, denna bild är IRL (in real life), så här ser jag ut efter att ha blivit väckt alladeles för tidigt.... halv åtta, sov som en sten!
Det gick helt enkelt inte att dricka upp, men festligt var det. Så jag sparade och fick dricka i Jacuzzin fram på eftermiddagen istället, bättre!!
 
Efter frukost ger vi oss av på en cykeltur i det vackra området.
 
 
 
 
Här ser vi än så länge pigga ut....men ni ser att det går uppför, eller?
 

 
Vacker vy?
 
 
Efter låååånga uppförsbackar kommer vi till en tunnel, lång den också. Absolut ingen belysning där inne. Vi hade
fått med oss ficklampa, vi förstod inte varför....nu förstod vi. Helt bäcksvart!!
Ficklamporna lös nästan inte alls....vi såg ingenting!!! Lamporna var nog inte för att vi skulle se, utan för att vi skulle synas....
När vi cyklat halva vägen så hör vi ett muller...är det en bil? Jo, stanna! In till kanten och vänd ficklampan mot bilen så han ser oss!!! Jag var livrädd, nu blir vi påkörda. Lampan lös såå svagt och några andra reflexer fanns inte heller. Och tunneln var smal!
 
 
Vi överlevde! Men oj så rädda vi blev.
 
 
Det kändes som tunneln var kilometerlång, men förmodligen var det inte mer än några hundra meter.
 
 
 
Längs vår cykeltur...här går det lite utför....
 
 
 
 
Anders var med!!
 
Även idag har jag ont i rumpan, Frida likaså. Förmodligen är det stora blåmärken.
Efter cykeltur, ansiktsbehandling... nu är jag öm i baken men som en barnrumpa i ansiktet!
Då är det äntligen dags för lite bubbel i bubbelpoolen!
 
 
 
Jag har mer att förtälja om denna dag och fler bilder att visa, men det tar lång tid, har suttit ett par timmar redan. Så det får bli fortsättning följer.....
Tack Anders och Frida för dessa dagar! Älskar er!
Tack alla som grattat på facebook, jag blev hemskt glad att ni kommer ihåg mig!!
Kram
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Katter o hästar på gatorna....

Det händer så mycket märkliga saker varje dag, man upphör inte att förvånas. Man måste vara alert hela tiden när man promenerar på gatorna här. Trafiken är förstås en sak för sig, de trafikregler som finns följs bara sporadiskt. På trottoaren får du se upp för motorcyklar.....även bakifrån, kommer de framifrån väjer de inte för dig, du är lägst på skalan, du som går. Vill du överleva se dig för!!!
Ena dagen var där en resaturang, nästa dag är den borta! Fotomodeller som fotas, brudpar,  sköldpaddor, grodor, levande krabbor hör till vardagen, mitt huvud snurrar, vill se allt, inte missa något. Det är svårt att koncentrera sig på trafiken då...
 
Igår på väg hem från restaurangen promenerar vi vår vanliga gata hem, mitt på trottoaren står den här!?
En katt? Nästan lika hög som jag!
 
 
 
Någon som vill köpa en häst? En staty? Fin tycker jag....på rätt plats.  Ganska dyr... :). Ärligt talat, kan ni gissa vad en sådan häst kostar!? Ni kan förstå storleken om ni ser mig i rutan. Den är gjord av koppar, det finns inte många exemplar. Jag förstod att den var dyr.....men....gissa!
 
 
200 000:- Yuan (=200 000 kr). I say no more.
Vi får se om någon försvinner..... Tyvärr är inte jag köparen i så fall. Finns den som fake?
 
Idag spelar Anders golf, Svenska klubben arrangerar, hoppas det går bra! Det är synd att jag är olärbar på detta område.
 
I morgon flyr vi storstaden för ett spahotell i bergen utanför Shanghai, sol och poolbad hoppas jag på, och promenader i bambuskogar. God mat kanske? Alltså får ni med spänd förväntan se fram emot nästa blogginlägg som inte blir förrän torsdag eller fredag.
 
Måste bara nämna också att vädret är underbart, 25 grader lite skyar men framför allt bra luft, good står det på appen, händer inte ofta, men det känns bra!!
Glöm inte bort att rösta idag!!! Rätt !?
Vi hörs!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar Sverige. Höst - Kina

Nu har många bedyrat att sommar 2014 var varmare och ännu bättre än sommar 2013. Vilket gör mig glad. Jag hade ju ångest här i Shanghai förra året i juli och augusti. Sitta i en storstad i fyrtio graders värme och titta på bilder som alla vänner lade ut på Facebook, sol och bad...framförallt bad. Mycket ensam kände jag mig också, det gör jag inte längre!!
 
Jag fick dessutom en tvångstanke, jag trodde att jag aldrig mer skulle få en fin sommar! Jag trodde att något hemskt skulle hända att jag eller någon annan skulle dö? Jag sa till Anders -Tänk om vi aldrig mer kan åka ut på sjön med vår båt? Tänk om det aldrig mer blir en fin sommar? Jag trodde så....Anders tyckte jag var löjlig.....men man kan aldrig veta, eller hur? I alla fall fick vi en underbar sommar, visserligen inte med båten, men nu har jag större förhoppning att vi kanske kommer ut med den igen!? (Helt säker är jag inte).
 
Vi ska se om vi kan ladda upp lite fina sommarbilder från 2014 på bloggen här?
 
 
 
Mitt Valbodalen, Lysekil. Här stod vi med husbilen flest nätter. Varje morgon gick jag direkt ur sängen tog på baddräkten och hoppade i vattnet, sååå skönt!! Fast här är det kväll....
 
 
 
Med Hållö-färjan till Hållö. Satt och sjöng Evert Taubes "Briggen blue bird of Hull" hela vägen ut.
 
 
 
Det är nog trots allt jag och Andreas som är mest badtokiga i vår familj i år har vi fått vårt lystmäte, i alla fall jag.
 
 
Fest med trevliga människor blev det. (Hoppas det är ok att jag lägger ut denna?)
 
 
 
Bara ligga under ett träd lyssna på tystnaden och andas frisk luft är underbart!
 
 
Vilken otrolig skillnad att komma "hem" till Shanghai i år, efter att ha haft en härlig sommar får jag nu fortsätta att ha det varmt och skönt länge till, idag är det 28 grader ute, varmt, härligt men inte för varmt. Jag har vänner här och har sååå kul, hur blir det att lämna dem? Oj vad jag ska njuta detta år i denna exotiska storstad!!!
 
 
Så här ser det ut.......
 
 
 
Men också så här, kontrasterna är stora, det är det som är charmen.
Ha en trevlig helg alla!
kram
 

Söndag är söndag var i världen du än befinner dig....

Det är något konstigt med söndagar, tiden går liksom långsammare på söndagar än andra dagar, eller? Jag jobbar inte, borde inte ha någon söndagsångest? Dessutom är det Moonfestival här nu, Anders är ledig i morgon och vi ska äta mooncakes hela dagen! Ändå känns det i kroppen att det är söndag idag, kan inte riktigt beskriva hur? Lite sentimentalt på något sätt, varför?
 
Igår var det första lördagsdrinken för mig, tillbaka och träffa Shanghaisvenskar igen! Lika trevligt som alltid! Det kan låta lite illa eller överdrivet lyxigt att gå ut varje lördag och ta en drink på stan. Men här ses vi så, svenskar i Shanghai är vår familj här och nu. Man måste inte ta en öl eller vin heller, ice-tea är gott nu när det är så varmt.....Men ärligt! Hur många av er hemma tar inte ett glas vin på lördag kväll? Oftast hemma kanske, men ändå? Bakrunden vi har där vi sitter är ändå ganska häftig:
 
 

Moon festival är lite Kinas svar på Thanks giving. Den femtonde dagen i den åttonde månden efter det Kinesiska nyåret, det är denna helgen!  Man firar den vackra fullmånen och att skörden är bärgad. En familjehögtid där man lite extra ska tänka på att vara tacksam.....
Mooncakes kan köpas överallt, jag har inte smakat någon som jag gillat ännu, de liknar lite maränger med fyllning i. Tror vi hoppar det i morgon :). Kanske måste jag smaka på någon, min kära Kinesfröken kommer för att undervisa mig i morgon, finns risk att hon har rmed några månkakor (hoppas inte). Det värsta är att den lilla kinesiska jag lärt mig under förra året är borta! Vi får börja om! Undrar om haft sämre elever någonsin!?
 
Till veckan som kommer, drar alla aktiviteter igång igen. Bok-klubb, Mahjongspel, svenska skolan mm. Livet rullar på för "Real housewife of Shanghai".
Ha de!
 
Ps inte konstigt att ingen sett eller kommenterat.....glömde publicera?! Alltså gårdagens :) Ds
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shanghai är sig likt!

Tvätten hänger kvar, motorcyklarna kör nästan på mig fortfarande.....på trottoaren, bakifrån! Bilarna tutar konstant, syrsorna låter öronbedövande, det är varmt och fuktigt och det luktar Kina.....Charmigt är det :)
 
 
 
Det känns bra, kul att  vara tillbaka. Märkligt att känna sig hemma i Kina!? Men det gör jag.
Det är tråkigt att flyga i tio timmar, jättetråkigt! Resan gick bra, i tid och inte mycket turbulens. Mycket packning var det, fem resväskor tillsammans jag o Frida. Tunga var de trots att vi glömde kvar osten i kylskåpet, skit också!
Vi släpade väskorna utför trapporna till lägenheten, lät tre väskor stå kvar i trapphuset när vi bar bort de första till bilen...... för att komma in i trapphuset behöver man nyckel.....den hade vi precis slängt in genom brevlådeinkastet! Där står våra resväskor på insidan och vi på utsidan!
 
Jag ringer på porttelefonen till de grannar vi inte känner....vi känner ingen! Jag ringer på alla! Till slut klickar dörren, någon snäll människa öppnade! Vet ej vem? Tack!
 
Idag var det lite bråttom, vi måste åka till Svenska konsulatet och göra vår medborgerliga plikt, rösta! Tänkte på att jag är tacksam för att jag får rösta, det blir liksom extra högtidligt när man befinner sig i ett land där det inte är en självklarehet direkt.
 
 
 
Nu hoppas vi bara att rätt gäng får regera!!!?
Skoj att få prata med er igen!  Vi hörs!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus