Shanghai är sig likt!

Tvätten hänger kvar, motorcyklarna kör nästan på mig fortfarande.....på trottoaren, bakifrån! Bilarna tutar konstant, syrsorna låter öronbedövande, det är varmt och fuktigt och det luktar Kina.....Charmigt är det :)
 
 
 
Det känns bra, kul att  vara tillbaka. Märkligt att känna sig hemma i Kina!? Men det gör jag.
Det är tråkigt att flyga i tio timmar, jättetråkigt! Resan gick bra, i tid och inte mycket turbulens. Mycket packning var det, fem resväskor tillsammans jag o Frida. Tunga var de trots att vi glömde kvar osten i kylskåpet, skit också!
Vi släpade väskorna utför trapporna till lägenheten, lät tre väskor stå kvar i trapphuset när vi bar bort de första till bilen...... för att komma in i trapphuset behöver man nyckel.....den hade vi precis slängt in genom brevlådeinkastet! Där står våra resväskor på insidan och vi på utsidan!
 
Jag ringer på porttelefonen till de grannar vi inte känner....vi känner ingen! Jag ringer på alla! Till slut klickar dörren, någon snäll människa öppnade! Vet ej vem? Tack!
 
Idag var det lite bråttom, vi måste åka till Svenska konsulatet och göra vår medborgerliga plikt, rösta! Tänkte på att jag är tacksam för att jag får rösta, det blir liksom extra högtidligt när man befinner sig i ett land där det inte är en självklarehet direkt.
 
 
 
Nu hoppas vi bara att rätt gäng får regera!!!?
Skoj att få prata med er igen!  Vi hörs!
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Visst är det märkligt att något som först kändes helt främmande kan kännas som hemma. Kan förstå din känsla väldigt väl från vårt flytt till Bryssel och kan meddela att det känns väldigt märkligt den dag man flyttar tillbaka till Sverige igen. Vad är hemma, vad är borta?

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-09-04

Härliga Shanghai! Gött att resan gick bra!! Njut nu av denna tiden!!!

Svar: I will ! tack!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Anne
  • 2014-09-04

Låter toppen! Förutom det där med osten! Hälsar en ostälskare, som dessutom har 2-dag. Men visst finns det ost ändå?

Svar:
Ann-Sofie Corneliusson

  • Ulrika
  • 2014-09-05

Om ni reder ut Taobao så går det bra att beställa holländsk Gouda där. Betydligt mer prisvärt än småbitarna man hittar i affärerna här. Bara ett tips (som ni kanske redan känner till) :-)

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus