Karaoke o teppanyaki

Karaoke!! Så kul! Synd att Helen Sjöholm inte är så populär i Kina ännu, hon fanns inte med bland artisterna, märkligt!? Men en kul kväll hade vi. Först middag på Boxing och lite vin för att komma i stämning.
En mysig pub med eget bryggeri, så egentligen bör man dricka öl här, men jag blir så mätt av vin och eftersom jag skulle "uppträda" efteråt var jag tvungen att tänka på det, inte blåsa upp magen för mycket alltså :). Vin fick det bli!
Ett mycket high-tech rum med två tv-skärmar där text rullar till videon, discobelysning o liten scen. Man hyr ett rum för några timmar. Man kan köpa drycker o snacks i en affär utanför rummet och ta med sig.
Jag och Christina....vad sjöng vi här!? Inlevelse är viktigt!!! När Lena vår eminenta discjokey drog igång YMCA, blev det ös kan jag säga...fast det bara fanns text på kinensiska, "young man" och "YMCA "var samma som på engelska så det kunde vi ju..... Young man lalalala....lalala.....young man....lalala a a a a a Y M C A , hör ni hur bra det låter? Jag lovar! Jag hade väldigt kul i alla fall!
I fredags blev vi medbjudna på att gå på teppanyaki-restaurang och äntligen fick jag äta sushi som jag tyckte var gott! Har alltid varit av den bestämda uppfattningen att ingen egentligen gillar sushi, alla bara säger det för att det är fräckt...? Men nu har även jag inordnat mej i det fräckas gäng, det var väldigt gott. Sushin framförallt, men sashimi och det grillade köttet för att inte tala om flamberade efterrätter.... sake, gör ju kvällen trevlig fast gott är det inte.
Man sitter runt "spisen" eller stekbordet och kocken lagar maten framför oss, duktig var hon. Här tillagas kött och fisk. - Anders, hur har du glasögonen?
Gubbarna i ena endan av bordet.....
Ungdommarna i mitten.....
Och vi i andra endan, ännu en jättetrevlig kväll! Ibland kan det verka som det är fest för jämnan här i Kina, oftare än hemma är det nog, men vi har vardag här också. Nu på slutet måste vi liksom festa av oss, för snart snart är det svensk vardag igen. I två år nu, har min identitet varit "En som bor i Shanghai" visserligen hemmafru, men lite fräckt har jag nog tyckt att det låter? Snart är jag en vanlig förskollärare i Mölnlycke igen, mer betydelsefull i mina ögon men ändå, lite vardagligt låter det ju!?

Kommentarer

  • Catarina G
  • 2015-04-13

Jaaa ni verkar ha fest hela tiden, precis så verkar det! Ser hur trevligt ut som helst, lite avis blir jag allt. Hum. Maten vid stekbordet föredrar jag nog framför sushi( tror jag, har inte smakat, men gillar välstekt mat bäst). Är lite sugen på en Basildrink, har du receptet? Måste vi dricka i sommar! Va snygg du är i håret. Kram C

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2015-04-16

Det ser ut som ni har otroligt trevligt, härligt! #Kalaoke" treditionerna får du ta med dig till Sverige! Kram!

Svar: Karaoke!? När?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Madeleine Åberg
  • 2015-04-17

Så roligt med karaoke! Du gör helt rätt i att festa på, glamour är viktigt.

Nu ser vi fram emot att få ha dig med på dramat snart!

Kram!

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus