Ann-Sofie

Matlagningskurs
Sommar eller vår? Vilken tur jag har som får två av denna årstid i år! Först får jag våren i Shanghai, sedan får jag vår en gång till i Sverige. Hoppas båda blir lika fina. Den vita magnolian kommer först, sedan den rosa, jag gillar bäst den rosa. Går det att ha ett sådant träd hemma? Vet inte var det skulle kunna stå, det behöver nog ett skyddat soligt läge?
 
 
Vi tog en promenad till Jingan Park idag, Caroline och jag....Min stora dotter är här på besök!!!
 
 
Det hänger kött på tork, för mig känns det som om köttet blir dåligt av att hänga så? På vår lilla gata utanför compoundet hänger kött, tvätt, täcken och fåglar i burar...då är det vår! Vårtecken ser olika ut på olika platser runt om i världen....
 
 
Var på matlagningskurs i veckan, hade hoppats på att få lära mig göra dumplings.....fick jag inte!  Kockarna hade gjort dumplings innan som vi fick smaka på, hur man gör dem är förhöljt i dunkel....Får nog lära mig själv, denna ädla konst. Hoppas vi inte använde kött som hängt på gatan?
Vi var två lag som skulle laga åtta rätter, jag och fick hjälpa kocken att laga Kung pao chicken, jätttegott! godaste rätten enligt mig....
 
 
På kockmössan står det "god mat" på kinesiska, hao chi, namnet på vårt lag.
Försökte få in en bild på min Kung pao chicken nedan gick inte, ni får hålla till godo med dessa bilder idag.
Bara tre veckor kvar till hemfärd.....hjälp!!!