Kardemummakaka!

Nu har jag hittat ingredienser till att baka! Bakpulver mjöl och socker. Ägg var ju inte så svårt, men bakpulver har tagit ett tag kan jag säga. Till och med kardemumma! Det gäller att det finns förpackningar på engelska för i mataffärerna är det inte ofta de kan prata engelska alls.... och som jag nämnt tidigare finns inte allt inne jämt. Man måste passa på när det finns! Igår hittade vi bakpulver!
Anders kom "hem" igår och då blev det den första hembakade söndagsfikan här i Shanghai! Gott!
 
 
Den ser lite blek ut på bilden kakan, men den var god, jag lovar!
Efterråt var jag så duktig att jag gick ner och simmade en halvtimma.
 
I morgon är det Kinas nationaldag och vi ska ta reda på hur det firas. De allra flesta svenskar har flytt Shanghai denna veckan, vi visste inte att man borde det så vi är kvar. Men det känns inte som det gör så mycket. Vädert är underbart nu. 20-25 grader och sol. Luften är hög och mycket klar, vilket är ovanligt.
Kolla utsikten från vår ballkong!!
 
 
Nu ska vi passa på och upptäcka stan denna veckan, Anders jobbar idag men är ledig resten av veckan. Eftersom han kom hem från Sverige så köpte han med sig svenskt godis och taco-kryddor, så i kväll blir det svenskt fredagsmys och ett glas rött....eller kanske två? Undrar om vi rent av ska strömma Dobidoo från svt också?
Återkommer i veckan om firandet i Shanghai!
 
 
 

Mahjong!

Kolla vilka trevliga människor och så skoj vi har!!! Detta är gänget som träffas på fredagar och spelar med "tioöringar". Det är så vi bistår med familjeinkomsten säger de.:) Kommer nog att bli tufft för mig....
 
 
Man blir nog ganska sammansvetsade av att bo och leva en grupp svenskar i ett land som är så annorlunda. Det blir mycket prat om vad som är bra och vad som är besvärligt. Hur löser du det? Var köper du det? Har ni varit där? Vad ska man passa på att uppleva medans man är här?
Igår fick jag veta hur man gör yogurt, den blev bra kan jag meddela! Och väldigt enkelt var det! Alla såna detaljer blir så viktiga, sånt som man hemma tar alleles för givet.
Ost, kaffe, creme fraiche, deodorant är exempel på sånt som är svårt att få tag på. Nu finns det creme fraiche att köpa hos Avokadotanten! Alla passar på att köpa, sen är det slut för några veckor.
 
 
De brukar börja med en fika innan Mahjongspelandet sätter igång. Då sitter jag där och undrar, -Var har du köpt osten nånstans? -Parmaskinka har jag inte sett sen jag kom hit? Jag har ju inte ens en riktig kaffekokare!! Bara en liten manuell espressokokare, hur ska jag kunna bjuda på kaffe? Den lilla kokar ju bara tre små espressokoppar...
Måste åka till carrefour och köpa en och be Anders ta med kaffe från Sverige.....
 
Efter fika är det spel och ett par timmar senare en promenad till någon trevlig uteservering för lunch.
 
På svenska restauranger brukar man få in maten ungefär samtidigt, så är det inte här. Det funkar ju på kinesreasturangerna där man delar på alla rätter. Då har har alla var sin tallrik sen kommer maten in efter hand, flera olika rätter beställer man. Först kanske grönsakerna kommer då tar alla lite av det till sin tallrikar och äter, sen kommer något kött, alla tar av det och så vidare. Av någon anledning funkar det på samma sätt på restauranger med västerlänsk mat, vet inte om de tror att vi delar på samma sätt? Min mat var klar först sen tog det säkert en kvart innan någon annan fick sin mat? Då fick några men inte alla fast de beställt samma?! Idag strulade de till det alldeles väldigt och kom in med två extra Ceasarsallad som ingen beställt?! Hur gick det till ?!! Spännande är det i alla fall, och laxen när den väl kom var mycket god, lite bubbel till var inte fel heller :)
 
Nästa vecka är det ledigt, Kina firar nationaldagen. De flesta svenskar passar på att resa utanför Kina. Vi har inte riktigt haft koll på detta så vi blir kvar i stan, får se hur det blir? Anders kommer "hem" från Sverige på söndag, ska bli gott att få hit honom, sen är han ledig. Vi får se vad vi hittar på?
Ha en trevlig helg!
 
 
 
 
 

Yoga!!! Jag?

Kan ju inte hålla balansen! Fick följa med Taitai-gänget (OBS tai tai med i inte j ) idag igen. Nu var det yoga som stod på programmet. Tänkte det är bra för mig att träna koncentration, andning och styrka. De sa till mig de trevliga damerna:- det är inte jobbigt,- du blir inte svettig. Jag hade nämligen en lunch bokad direkt efter yogan. Nä, de kanske inte blir svettiga! men det blev jag, det rann av mig och högröd blev jag i ansiktet! De andra var bleka och helt torra.
Det var en amerikansk tjej som höll i yogan och hon var mycket duktig/proffsig, inte för att jag gått så mycket på yoga, men det har hänt. Det märktes att hon kunde sin sak. Kanske är det bra för mig? Kanske forsätter jag att gå? Tror det....
 
Sen fick jag rusa upp i lägenheten och snabbduscha, byta om och rusa vidare till mötet med lunchvännerna. Snälla! Vilket stressigt liv jag lever!?
 
Nitton svenska kvinnor på en kinesrestaurang mitt i Shanghai, visst är det lite märkligt? En trevlig stund och god mat, tyvärr serverade de inte kaffe här så vi fick gå vidare.
På hemvägen gick jag och Kerstin (hon är Mahjongfröken)  förbi avokadotanten och handlade för dagens middag. Hon gav mig dessutom tips på hur man gör yogurt själv. Yogurt är svårt att få tag på och mycket dyrt här. Har verkligen saknat det till frukosten. Man måste börja med en liten burk yogurt som man köper, blanda med 6 dl mjölk, värma upp till 34-35 grader och sen låta stå framme till nästa dag. Nästa dag kan man ställa in den nya yogurten i kylen! Ska prova och se hur det smakar, kanske blanda med mango?
 
 
Hos Avokadotanten finns det mesta! Ska ta bättre bild på hennes lilla hål i väggen med min riktiga kamera nån dag och visa er! Idag får ni nöja er med bild på ett yogurtpaket. Bild på mig på yogaklass....kan ni bara glömma!
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Shanghai tajtaj

Tajtaj betyder fru på kinesiska. Idag har jag varit ute med Shanghai tajtajs och shoppat på fakemarket. De kallar sig sig så "gänget" med fruar som träffas ofta och har mycket trevligt tillsammans.
Fick träffa deras "Vänner" på marknaden, som ger dem fast och mycket lägre pris på flera avprodukterna som säljs. Nu är jag också kompis med försäljarna.... Det är mycket lättare att pruta ner priset när man är några stycken.
Jag köpte en Michael kors-väska, ett par Reyban solglasögon för 300 kr tillsammans, inte illa?!
 
 
Snygg?
 
I morgon är det yoga och efter det lunch med Svenska klubben. Måste säga att jag kastas från ena ytterligheten till den andra, barnhemmet igår sitter kvar i huvudet. Men jag tror jag måste gå dit igen....
 
Någon av de närmasta dagarna ska jag gå och betala för kursen jag sökt som börjar 9 oktober. En kurs i Kinesisk histora och kultur, jag har nämnt detta tidigare. Sökte ju kursen redan i juli, då kändes det länge till oktober, men nu närmar det sig alltså! Ser mycket fram emot detta. Känns som jag behöver fokusera på något. Visserligen studerar jag ju kinesiska och det kräver koncentration ska jag säga! Och det är en hel del nytt att lära bara att leva här, med matinköp, att hitta och för att inte tala om trafiken!. Dessutom möter jag så många nya människor, det tar på krafterna att försöka vara trevlig ;) Känner mig ofta väldigt trött och faktiskt ganska snurrig (och då menar jag snurrigare än vanligt!) Att lyssna på föreläsningar och läsa lite böcker kan nog vara bra för min förvirrade hjärna?
 
I morgon yoga som sagt,  kommer yoga från Kina? Inbillar mig att de kan sånt här.
Nu är vi hungriga, ayi har lagat bland annat vårrullar till oss, det ska bli gott!
Kram alla!
 

Barnhem i Shanghai

Barnen ligger fastspända med tygremsor i sina sängar. Några med benen, andra i armarna, ibland båda, ibland bara en arm. Det blir röda märken efter remsorna. Några barn har stora funktionshinder andra är förmodligen helt friska men lämnade på barnhemmet ändå. Cirka tjugo barn i ett rum på ca 30 kvadratmeter gissar jag. Två ayis sitter i rummet o vaktar barnen som ligger i sängarna när vi kommer. Leksaker tar svenskorna och amerikanskorna med sig när de kommer. En dag i veckan får de komma och besöka. De har provat att lämna leksaker där, men då är de borta nästa gång de kommer.
 
Jag fick följa med idag och kan få åka med på måndagar fram över. Ska jag det? Oerhört svårt att se dessa barn, de far så illa. I stort sett ingen stimulans alls. Två ayi på tjugo barn, bara mata dem tar mycket tid. Vi fick hjälpa till med matningen och fick då se hur det brukar gå till....
 
En ayi sitter med barnet liggandes i knät med huvet snare nedåt än uppåt och trycker i maten. De vill göra det snabbt. Barnen kan inte tugga, de lär sig att bara svälja snabbt. Märkligt att de inte kvävs.... När jag såg detta var jag tvungen att gå ut!
 
På andra våningen finns leksaker, bilar och det är nästan som utomhus. Dit kommer barnen bara på måndagar en liten stund, personalen kan inte bära upp så många barn eller lämna några heller förmodligen. Utomhus kommer de i stort sett aldrig. De ligger troligen allra största delen av tiden i sina sängar....Såg inga täcken eller kuddar.
 
På måndagar efter matningen har besökarna fått igenom att barnen ska borsta sina tänder, ett steg i rätt riktining. Men efter tandborstning är det sovstund. Ofta brukar de vuxna stoppa in någon sötsak i munnen på barnen då som de kan suga på, lugna sig och kanske somna. Så bra med den tandborstningen.
 
De som arbetar där har ingen utbildning alls, de tjänar 1400 yen (lika mycket i svenska) i månaden, vet inte om de jobbar fem eller sex dagar i veckan, gissar på sex. De flesta arbetar nämligen sex dagars vecka. Jämför vår ayi som tjänar samma på två dagar i veckan. De är de lägst ner på skalan, ingen vill ha dessa jobb. Förmodligen inte de som jobbar där heller...De är hårdhänta och inte snälla mot barnen ens när vi är där!
 
Det finns handikappanpassade hjälpmedel som förmodligen samlats in av någon organisation. Men ingen vet hur de ska användas.
 
Jag blev så berörd, vad kan man göra? Samla pengar hjälper inte, det handlar om kunskap och inget annat. Ska jag åka dit? Gör det någon skillnad att någon sitter en gång i veckan och håller ett barn i knät? Barnen blir glada när man pratar med dem, de vill upp i knät. Sedan är det svårt med kommunikation. Självlklart har språket stor betydelse men jag tror inte det är hela problemet, de är ganska okontaktbara. Mest bara fysiska. Man kan få kort ögonkontakt.
 
Har inga bilder idag, tänkte ta på en säng med tygremsan liggande....men det blev inte.
Hur ska jag göra med detta? Det är sex svenska tjejer som åker dit varje måndag, de ska träffas en dag och prata, jag får nog följa med på det och sen fundera lite. Vad händer med dessa barn sen?
 
 
 
En älskad unge, så skulle alla ha det!
Kramar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mycket av allt!

"Händerna upp i luften pannan mot baren nu spränger vi taket...." Petra Marklund, Carola, Charlotte Perelli, Kicki Danielsson, kändes som man var i Sverige.
Så mycket kräftor du orkar äta, så mycket vin och nubbe du kan få i dig, mycket folk och bra  Svensk musik, fest var det! Mina vänner Mark o Henrik valde rätt musik förstås...
 
Många trevliga, fantastiska människor är det, men jag känner dem inte än! Saknade er vänner hemma! När låtarna är bra och man kan "balla ur", jag var ju tvungen att vara lagom rolig, helst inte tråkig men heller inte flippa fullständigt? Hur gör man detta då? Vet inte riktigt hur jag ska bete mig? Har ingen aning om hur jag klarade detta? Sen blir det små stunder då och då när man inte har någon att prata med, svårt att bara kliva fram till någon man bara träffat en gång och konversera, saknade Anders igår kväll.... Men är glad att jag gick. Kanske nästa år blir snäppet bättre?
 
Det blev inte så sent, var väl hemma halv ett. De flesta började ge sig när vi drog hemmåt. Såg några som passat på att dricka mycket från baren (som var gratis) och som behövde lite hjälp att komma in i bilen...
 
 
Snygga skjortor!
 
Trots att det inte blev så sent så är jag ganska trött idag. Ska gå ner o simma om en stund, gå och handla lite grönsaker till middagen, Skypa med Anders, Andreas och mamma och sen i kväll kommer kinesfröken. Vi ska träna ikapp det som Anders lärde sig när jag var i Sverige.
 
I morgon ska jag följa med till ett barnhem för barn med handikapp eller barn som helt enkelt ingen vill ha, får se hur det går. Kanske bryter jag ihop? Det är ok. Vet inte om det är ok att ta bilder där? Men berätta om det kan jag ju.
Kramar!
 
 
 
 

Vi minglar med kändisar!

Jag har pratat med mark Levengood!!
Så trevlig! precis som man tror. Han och Henrik Johnsson var inbjudna av Svenska handelskammaren i Shanghai för att hålla ett föredrag om Sverige och Svenskarna. Medelsvensson heter inte längre Svensson utan Johansson och Fredrik i förnamn. Han är 40 år och gift med Maria 42 år. De har två barn, hus och volvo. Volvon är blå men Maria skulle hellre ha en röd eller gul bil. Mark berättade om när han träffade den Danska drottningen och pratade lite för mycket om hur vackert det danska språket är...  De var riktigt underhållande och spännande att lyssna på . Men var de lite nervösa? Kanske ovana att prata engelska? Många igenkännande skratt blev det.
 
Efterråt var det mingel med de två föredragshållarna och ett sextiotal Shanghaisvenskar (några få kineser).
Eftersom Mark berättade om när han träffade Meryl Streep en gång i tiden och blev starstruck och absolut ville ha ett foto med henne och han själv, så vågade jag gå fram och be om ett foto på oss båda! Det gick bra! Och vi fick dessutom en stunds prat med den trevlige mannnen. Han frågade vad vi gjorde i Kina, vad tjejerna gjorde, vem av dem som var äldst, eller var de tvillingar? Och jag fick sagt hur bra jag tyckte om både honom och Jonas!                                                                                                                                                                                    
                    
   
Bästa vänner! :)
Ikväll ska vi på kräftskiva tillsammans....ja han ska dit också!
En svensk tjej vi pratade med lite senare hade hört samma historia om Mark och Meryl Streep men då var det Jonas som berättat och historien var något annorlunda :)
 
Anders har åkt till Europa, Tyskland och Sverige, hur synd är det inte att han missar kräftskivan i kväll! men nu vågar jag gå ändå.... har ju bästisen med mej :)
 
 
Mark med Caroline och Frida!
Detaljer från kräftskivan kommer i morrn! Kram
 

Mark Levengood i kväll!!!

Svenska handelskammaren Shanghai, har bjudit in Mark Levengood att föreläsa om situationen i Sverige. Henrik Johnsson, som jag inte vet vem det är ska också vara med. Varför grillar alliansen tillsammans? Varför är dåliga nyheter om prinsessan Madelene mer intressant än bra? Hästkött i maten? mm så står det i inbjudan, vi får se vad det blir?
Hoppas jag kan få en bild på dem, så ska ni få se!
 
Igår hade jag och Anders en turistdag i Shanghai, vi var uppe i "kapsylen" och såg ut över staden, rätt stor...Definitivt sevärt.
 
 
Utsikt från tornet. Det speglar sig i glaset från förnstret, bilden är inte helt bra . Det är Moonfestival här nu, många är lediga. Det var mycket folk och långa köer för att ta sig in. Därför hann vi inte mycket mer än kapsylen denna dag. 
 
På hemvägen stannade vi till och köpte dumplings på gatan som vi sedan åt  till lunch. Gott men mäktigt och förmodligen inte särskilt nyttigt, mycket olja ligger de in. Jag beställde tolv st på kinesiska! shi´ e`r, han förstod vad jag sa!!. Vi åt sex var och blev proppmätta.
 
 
 Nio kronor för tolv dumplings, prisvärt. Dålig skärpa, ska bli bättre på att ta kort med min kamera och inte med mobilen.
 
På kvällen gick vi till Lost heaven och åt middag. Mat från Yunnan-distriktet, mycket gott och smakrikt. Det var min födelsedagsmiddag, kanon!
 
 
 
Anders åker till Tyskland och Sverige i veckan, flyger i morrn lördag. Jag tycker det känns jättejobbigt att han ska vara borta, därför är det svårt att skriva så där käckt. Det känns som det märks på hur jag skriver, hur jag mår?
Jag borde ju vara van....han har rest i alla år vi kännt varann, det är några nu....Men jag har aldrig blivit lämnad i Kina förr!
Vi hörs, kram!
 
 
 
 
 
 

Sidenaskar!!

Det tog hela dagen att göra en ask. Men roligt var det!  
Kinesfröken kommer klockan 18.30. Får se om jag kommer ihåg något. Det var ett tag sen sist.
 
Innan dess ska vi äta middag, tjejerna lagar moussaka, det luktar gott. Jag fick springa bort och köpa grädden.
Appropå mat måste jag berätta om maten som vår ayi lagade till oss igår. En soppa som förrätt, len mjuk och mild och god. Sedan hade hon gjort dumplings, jättegoda, dessutom något kött (vi vet inte vad?) och ånngkokta grönsaker.
I kväll är det min tur att diska...saknar diskmaskinen hemma.
 
Torsdag fredag och lördag är alla lediga, tjejerna ha skola på söndag dock för att kompensera för ledighet!?
Intressant, Caroline förklarar detta på sin blogg.
 
Vädret, är det intressant? 29 grader sol coh blå himmel, härligt!! Hur har ni det? Anders åker till Tyskland och Sverige för en vecka, på lördag. Hur ska det gå?
 
 
Min lilla ask, visst blev den fin. Vad ska jag lägga där i?
 
 
Ser ni tofsen? Man gillar tofsar när man är "lyxfru". Det bara blir så :)
 
 

Tillbaka i Shanghai.

Har varit i Sverige en vecka och sett till son och mor. Båda mår bra! Inte ska jag behöva ha dåligt samvete eller?
Det är tufft att flyga så långt fram och tillbaka på bara en vecka. Dessutom var det mycket jag ville hinna med. Andreas var fokus ett. Jag och Andreas har fikat, käkat godis, lyssnat på Mora Träsk, hoppat studsmatta, gungat på kompisgunga, ridit på hästen Herrman (Andreas inte jag) mm. Kanske har jag umgåtts mer fokuserat på honom denna veckan än jag gjort på många år.....ändå var det så tufft att lämna honom igen.
 
En sväng till mamma i Lysekil hann jag med och dessutom träffa moster och morbror. Lysekil visade sig från sin fina sida och vi tog en promenad ner till hamnen, några segelbåtar var fortfarande ute.
 
En snabbfika med mestadels kollegor var jättetrevligt på torsdag eftermiddag, tack alla som kom!!!!
 
På fredagen åkte jag o mamma till Alingsås och träffade systerdotterbebisar! underbara!
 
Flygningen tillbaka gick bra. Jag fick två säten vid fönstret för mig själv och kunde bre ut mig lite och sova bort några stunder. Men trött är man när man landar. Jag landade på min födelsedag, middagen på kvällen blev väl inte den mest lyckade tack vare trötta jetleggade och separationsstörda Ann-Sofie. Men en jättefin ryggsäck fick jag av familjen och förhoppningsvis får vi en födelsedagsmiddag på torsdag kväll istället. Anders och tjejerna är lediga torsdag-fredag, det är Moon-festival här då. Någon slags skördefest är det tydligen. Får se vad som händer då?
 
I morgon ska jag lära mig göra askar i siden....kanske bra kommande julpyssel?
Får ta bild på detta för att visa er. Nu natti natti
 
 
 
 

Snäll Ayi

Jag vänjer mig nog inte vid det här riktigt, att ha en ayi som städar, tvättar, stryker och lagar mat till mig. Vi har en jättegullig ayi. Vet inte om jag vågar fråga om jag får ta kort på henne? Idag när vi kom tillbaka från fakemarket, där jag köpt lite presenter till Andreas, så hade jag så ont i huvet. Ayi var hemma och städade som bäst när vi kom in med shoppingpåsar....
Var tvungen att ta en huvudvärkstablett och lägga mig en stund....medan Ayi städar, stryker och fixar middagen till i kväll.
Visst är det skönt för mig!  Men det känns som om jag borde gå ut i köket och hjälpa henne lite, stackarn. Jag tackar henne så fort hon går förbi mig och försöker se glad ut. Nu låg jag där i sängen och hon frågar "hen lei ma"? Är du trött? Klappar mig på benet och ler. Vet ni hur man ska hantera ett sånt läge? Kändes som jag låg på sjukhus och syster kom in. Elller som jag var fem år och mamma klappade mig.
 
Här har hon lagat fyra rätter som hon täckt över med plastfolie och ställt på vårt matbord. En kötträtt och tre grönsaksrätter....sen måste jag sätta på riset!!! och kanske värma på lite. Anders mannen i huset som förväntar sig mat på bordet när han kommer hem efter arbetet. Han kommer inte på ett par timmar ännu och då kanske maten svalnat lite. Ni förstår! Jag lever som en hemmafru på femtiotalet! Hur ska det gå att komma hem till verkligheten igen?!
 
 
 
Det gick bra, vi blev inte ovänner Caroline och jag. Fick tag på flera fina pike´tröjor till Andreas och två långärmade, La coste, Ralph Lauren och Gant, fint ska det vara på sonen. Äkta vara är det nog inte men det kändes som fin kvalite´ vi får hoppas att de håller efter några tvättar också. 
Nu blir han fin när han går till jobbet!
 
I morgon ska vi ha kineslektion igen, det var ett tag sen nu efter Malaysia. Måste plugga lite. Det är så svårt att lära sig detta språk. Finns inget att referera till liksom, inget som liknar nåt annat. Jag har fått höra att det är nyttigt i min ålder att lära ett nytt språk, för att hålla hjärnan igång, en arbetsterapeut har sagt detta, då måste det vara sant? Alltså måste jag kämpa på!
Zaijian! (hej då, eller vi ses!)

Om en vecka kommer jag hem!

En vecka kvar till jag får se en sväng av Svedala. Det ska bli gott att komma hem och se till Andreas, jag längtar verkligen efter honom. Han skrattar och är väldigt intresserad när vi pratar på Skype. Förra veckan hade personalen lite problem med högtalarna. Han såg oss men hörde oss inte. Vi både såg och hörde honom bra. Han var jättearg, skrek och puttade på personalen. Det tog en stund innan de fick ordning på det, Andreas var i upplösningstillstånd. Men sedan lugnade han sig direkt när han hörde oss, eller mig...det är mest jag som ropar till honom. Det är verkligen fantastiskt med skype! Trodde inte det skulle funka så bra som det gör. Vi ser och hör att Andreas är sig lik, känns bra att veta. Nu är jag lite orolig dock hur han ska reagera när jag kommer på måndag till DV...får han en chock? blir han glad? eller rent av arg?
Hoppas hinna runt och träffa lite vänner också, och en fredagsfika på jobbet får jag nog ta. Mamma i Lysekil får ett besök också förstås.
 
Lite synd är det att lämna här nu. Nu börjar det bli fint. 25 grader och sol. Satt på en uteservering och åt lunch med en ny bekantskap. Är alla svenskar i Shanghai trevliga? Det verkar så. Sedan tog vi en promenad i Xintandi, ett mycket trevligt område. Bland annat strosade vi runt på gator fulla med allt, från antika poslinsvaser till konst och skräp också för den delen. En man ropar på oss och vill sälja fina gamla porslinssaker. Han känner Göran Johansson från Göteborg säger han (han med utslag i ansiktet) och har sålt mycket till honom....skvaller nu vet ni det! Göteborg och Shanghai är ju så kallade vänorter. Alla bussar som kör på gatorna är VOLVO-bussar
 
 
Cornelia ska inte frysa i vinter. Har hon tidsperspektiv? Saknar hon oss? Det ska dröja innan hon får segla igen. Vi längtar till den dagen :)
 
 
 

Shanghai Beatles.

Shloves yo yea yea yea....japaner som sjunger Beatles på "engelska", man kan säga att det låter exotiskt ;)
Men ett himla drag var det. Lördagsdrinken på Abbey road, lika kul varje vecka. Nu har svenskarna invanderat Shanghai tror jag de gäster som inte hade svenskt ursprung var rädda för igår kväll. 
 
 
Visst är han längst till vänster lik Paul Mcartney? Varför finns inte en sån här pub i Göteborg?
 
Idag  efter gårdagens bravader är vi lite trötta, men det var det värt. I alla fall tog vi en promenad till ett Buddistiskt tempel som heter Jing'an tempel och ligger ca en tjugominuters promenad hemifrån. Nu är vädret underbart och vi kan äntligen strosa runt och upptäcka vårt närområde. 29 grader...känns det inte lite kyligt?
 
 
En innergård, här luktar det rökelse som man tänder håller framför sig och ber. Det är ett aktivt tempel vi såg många som bad och präster eller munkar i orangea dräkter. Den stora statyn (eller vad det nu är?) i den försökte man kasta in mynt....
Jag tycker att mixen med det gamla templet och alla höga moderna byggnader runt omkring är mycket speciell.
 
 
Inne i templet sitter förstås Budda himself. Svårt att se på bilden hur stor han var. Men sex sju meter hög var han minst och vägde elva ton, gjord i silver. Mäktig!
 
 
 
Skål!
Efter rundvandring i templet satt det gott med en "passionfruit iced tea" på en uteservering i parken brevid.
Det syns att jag hade lite för roligt igår? (törstig idag).
I morgon ska jag träffa Gunilla (ny väninnedejt) vän med Catrin på Skinnefjäll !! Hälsa Catrin Skinnefjällare!
Nu snart ett skypesamtal med Andreas och sen simma några längder.
Ha det bra! Kram
 
 
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus