"Det blev en dag på stranden....."

Anders gick o nynnade på Tomas Ledins sommarhit hela veckan...."snart är det dags för ett hopp i det blå, få bort sanden mellan tårna o svalka min kropp..." Ja, Anders kan inte texten, han nynnade bara, men jag kan min Tomas Ledin :). Härliga lata dagar var det, vattnet var knappt svalt, men turkost!!
 
 
 Vi flög paraflying, Frida o jag! Snorklade o matade fiskar....både fiskar och apor gillar bananer, visste ni det? Vi matade apor också!!
 
 
 
 
Frida och Anders fick sig två dyk dessutom, inte bästa dyk eller snorklingsvattnen i Thailand, inte mycket i den vägen slår Röda havet verkar det som... Jag följde med, hade tänkt dyka också, men mitt öra la av, gick inte att tryckutjämna vänsterörat alls, höger gick bra, men det räcker ju inte. Jag fick sitta på båten och titta på, bada lite. Jag frågar en av besättningen, om det är ok att jag hoppar i? - I look you, svarar han. Jag hoppar i, o båten åker iväg!!! Hjälp! Jag ligger med cyklop o snorkel mitt ute på havet och båten åker iväg.....känns som en film, snart kommer hajen.... Jag simmar det fortaste jag kan, försöker komma ifatt, de ser mig, de stannar. De skulle tydligen bara flytta båten en liten bit för alla dykare o snorklare, men hur skulle jag kunna veta det!?
 
Thailand är vackert, men det var Kinesiskt nyår, alla kineser åkte till Thailand på semester!!
 
Det hjälper inte att stranden är vacker om man inte kan se den för alla kineser....
 
 
Filmen" The Beach" spelades in här, med bland andra Leonardo DiCaprio, den måste vi nog kanske se? Nån som sett den?
 Som jag nämnt tidigare så kan väldigt få kineser simma, så vi simmade ut en bit från stranden där kunde vi njuta av det kristallklara vattnet.
 
 
Inget fel på färgen på vattnet!!
 
Härliga dagar har vi haft. Härliga två år har det varit. Vi har upplevt massor. Kina med Peking och dess fantastiska historia, Xian (här ligger teracottaarmen) Guilin med sina sockertoppsberg, Hainan (Kinas Hawaii) Det lilla jag sett av Kina så gillar jag ändå Shanghai bäst, här finns det charmiga med Asien, men ändå mycket västerlänskt, en storstad med charm och massor av puls! Utanför Kina har vi varit i HongKong, Malaysia, Vietnamn och nu då Thailand....finns massor mer att uppleva, men det räcker för nu. Jag känner mig nöjd med Asien, Europa here we come!! Inte många veckor kvar innan jag flyttar hem. Jag kommer när våren börjar, perfekt! Till sommaren blir det segling med Cornelia, tre år sedan, längtar!!
 
 

Nu åker vi!

Vi packar lätt, bara handbagage. Vi ska mellanlanda i Guanngzhou, en timmas byte där. Har fått höra att bagaget inte kommer vidare därifrån. Så bättre lite och få med sig allt, än packa ner mycket och inget kommer fram? I alla fall...därför kommer inte dator med och ni får inget nytt blogginlägg på drygt tio dagar. Ledsen! men kanske kan ni få någon lite bild o kommentar på facebook, det funkar ju i Thailand, Halelulja!
 
Jag ska bada (visste någon att jag gillar det?) läsa böcker, några är nedladdade :). Min senaste bok jag läste är Maj-Gull Axelssons "Jag heter inte Mirjam" Läs!! fantastiskt bra bok, hon skriver så bra, min nuvarande idol (Maj-Gull alltså).
 
Ville bara med detta inlägg säga hej och vi hörs snart, nu ger vi oss av på vår sista resa i Asien för ett tag framöver.
Gott Kinesiskt nyår!!! Nästa år är getens år.....
 
 

Koskräck?

 
Kossor på stan!! Alltid något nytt att se när man promenerar, det senaste är kossor, målade i alla möjliga mönster och färger. Några tjurar cokså...
 

 
Han nedan, för det är väl en tjur? Ser liite arg ut?
 
 
 
Till höger om korna står en kärra, de säljer lite krafs bland annat cd-skivor. Varje gång man går förbi spelar de antingen, The Rose (Bettie Middler) eller Que sera sera (med vem?). Varför just dessa två? Och varför i två års tid endast dessa två!? Ingen aaaning:
 
 
Har sett på facebook att vädret varit fantastiskt de två senaste dagarna hemma? Vårkänsla har jag förstått? Och lite vårtecken, snödroppar mm. Det har fullständigt exploderat med utrop, -åh så vackert väder, -Solen!! ....Då tänker jag, det var länge sedan någon nämnde vädret, Hur har det varit innan då? Alla veckor sedan jul? Katastrof?
Tänker lite på klimat, väder, det är ju viktigt för oss svenskar och för mig. Ofta säger vi att Sverige är fantastiskt, bara klimatet skulle vi vilja ändra på. Lite orolig att flytta hem till mörker och rusk. Tur är att jag flyttar hem när det fina börjar, men mörkret och vintern kommer ju igen.
 
Jag är inte så säker på att vi ska klaga så mycket som vi gör. Många platser har nog sämre klimat än vi. Frida var i Harbin nyligen ( Norra Kina, nära Ryssland) Här blir vintern så kall, fyrtio grader är vanligt (Minus alltså) på sommaren blir det 40 plus....det är inget vidare!? Bara vår o höst som kan vara lagom. Här i Shanghai är hösten fantastisk, runt tjugo gradet ända fram i december, men sommaren är gräsligt varm och vintern är visserligen kort, men kallt blir det och uppvärmningen är under all kritik, dessutom har vi luften...
På vissa ställen är det 35 grader året runt, Singapore, Kuala Lumpur, vet inte om det blir kul i längden? Det finns platser på jorden som har bättre klimat än vi, absolut (runt Medelhavet är ju fint) Men det finns sämre också! Och tänk på allt annat som är är bra med Sverige! Heja Sverige!!
 
 
 
 

Sanya o VOR (Volvo ocean race)

Här kommer de!!!
Visst är den fin? Båten?!
 
 
Vilka tjejer! Som seglar jorden runt i denna? Den ser stor ut, 65 fot, men mitt ute på havet gissar jag att den inte känns särskilt stor? Det var så kul att se detta.... nästa stopp är Auckland, till sommaren kommer de till Göteborg!!
 
 
Tanken bakom detta reklamjippo som det ju är, är riktigt bra...tjejer kan! Produkterna som företaget säljer mest till är för kvinnor. De samarbetar och stödjer FN i deras arbete med flickor i utvecklingsländer,  tankarna är goda "Care of life" är slogan.... synd bara att storhetsvansinnet lägger sordin på detta projekt...
 
 
"Chefen" med några ur teamet från Kuala Lumpur. Skoj att få träffa Anders gäng i Asien, vi hade en härlig dag på sjön!
 
Sanya var fint, Kinas svar på Hawaii, vackra stränder, turkost vatten, palmer....men resa i Kina är mycket speciellt, det räcker nu. Thailand nästa!!! Där kan man sola utan vakter som tittar, där är inte stranden bara vacker på land, det går desutom att bada, man kan få ett glas vin i hotellrestaurangen...På fredag åker vi till dit!!  Sista resan i Asien för ett tag framöver går till Pucket, Bang Tao beach here we come!!
 
Fin strand, helt ensam var jag...bara en vakt som tittade o undrade vad jag pysslade med. Ligga där o läsa!!!? I bikini?!! På stranden!!? Tänkte han...Västerlännngar är inte kloka!!
Stranden är jättefin, men gå inte ner i vattnet! Det är bara dy!! Jag badade i poolen istället...
 
 
 
 
 
 

Nu åker vi till Sanya

Kinas Hawaii! Here we come!
I dag åker vi till Frida som redan är där. Volvo Ocean Race la till i Sanya häromdagen, för drygt en veckas stop over innan de beger sig vidare till Auckland, Nya Zeland som är nästa stopp. Ska bli jättekul att få se de fina båtarna...lovar att foto kommer!! De ska visst ha ett litet segelrace som vi ska få beskåda från båt. 25 grader o sol, säger Frida att det är, hoppas det håller! Anders ska visserligen jobba, så jag får väl klara mig på dagarna, men sol, en pool och havet nära...det lär inte gå så mycket nöd på mig :).
 
Hinner bara detta korta meddelande, för bilen ska komma om tio minuter.....hoppas inte chauffören försovit sig?! han gjorde det förra veckan... tar inte med någon dator på denna tur, så nytt inlägg får bli till helgen. Men då får ni se bilder från Sanya!! Mot sol o värme!
Kram
 
 
 
 
Dekorationer i foajen inför Kinesiskt nyår!
 
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus