De sista dagarna på jobbet

 
 
 
 
Vilka härliga kvällar med underbara kollegor!
Riverdance är en mycket seriös och koncentrationskrävande dans, det kan man se på bilderna.
 
 
 
 
I morgon , dagen innan midsommar är min sista arbetsdag på Skinnefjällsskolan på åtminstone ett år. Skrev på tjänstledighetsansökan idag och fått den beviljad.
Många olilka känslor i kroppen på en o samma gång. Förväntan....lite nervös....glädje....oro...sorg mm 
Kommer att sakna så många både vuxna och barn.
 
Familjen som ska hyra vårt hus när vi är borta var här idag, de känns verkligen bra, hoppas de får en bra tid i vårt hus och att de tar väl hand om det. De är från Polen och kvinnan i familjen ska arbeta för Volvo, mannen är medföljare (som jag), undrar vad han ska göra på dagarna?
 
 
 

Två veckor tills vi åker....

Hej!
Detta är Ann-Sofie 38, eller jag menar 48  (ehm, vad hände där?) Till höger är jag, till vänster Yu-garden i Shanghai, mitten utsikt från vårt vardagsrum. Går man ut på balkongen kan man se "kappsylen".
Mina döttrar tror inte att det ska gå att få mamman att komma igång med bloggande!
Måste visa dem, att de har fel.
Vi ska flytta till Kina!
Döttrarna ska med men inte sonen, han är 25 år, överger vi honom? (Återkommer till detta) Tjejerna ska plugga Mandarin, och jag med har jag tänkt. Fixa naglarna kostar 35 pengar (RMB) har jag hört, har aldrig sysslat med sånt, kanske kan jag få snygga naglar för första gången i mitt liv?
 
Att sluta arbeta var svårare än väntat, jag kommer verkligen att sakna mina kollegor..
Har en fantastisk arbetsplats, finns den kvar om ett och ett halvt år?
Finns vännerna kvar när vi kommer hem? Vad har vi gett oss in i!?
Många ambivalenta känslor på en och samma gång. Ser fram emot detta äventyr vi ska ut på, med skräckblandad förtjusning.
Det som är kvar nu är vaccinationer, bestämma vad som ska magasineras och vad som ska stå kvar i huset till familjen som hyr, skriva ut oss ur landet, lämna in bilen, fixa trädgården, hälsa på släkt och vänner och säga hej då....plus lite annat.
Sedan tänker jag skriva och berätta om vårt liv i Shanghai framöver.
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus