Ska inte ha dåligt samvete mer

Varför är vi så bra i Sverige på dåligt samvete? Nuförtiden handlar det dåliga samvetet inte sällan om miljön, växthuseffekten och vilken värld vi lämnar över till framtida generationer. Detta är jätteviktiga frågor och visst ska vi jobba på att bli bättre, återvinna mer, slänga mindre och släppa ut mycket mindre föroreningar i luften. MEN det är inte Sverige som är problemet. Och det är inte jag! Här har jag gått runt och mått dåligt om jag missade att slänga bananskalet i komposten och (Gud förbjude, slängde det i grovsoporna). Vi var i Peking i två dagar, flög vidare till Xian, två timmars flyresa. I Peking låg luftindex på över 400, dimman låg som Lytzendimman över staden, att vistas ute i denna luft anses som livsfarligt. Vi såg muren men inte så mycket utanför den. Det känns som att andas metall. När planet lyfter från Pekings flyplats tar det kilometer efter kilometer innan vi kommer upp o ser solen....det är bara dålig luft. Vi ligger hela flygresan som tar drygt två timmar precis över detta luftlager, två timmar! Ett enda tjockt lager giftgas. Här kan vi prata om att jorden tar skada. Mitt bananskal har mycket liten betydelse i jämförelse......
 
Självklart ska vi hemma fortsätta att bli ännu bättre, jag menar inte det. Men varför har VI dåligt samvete? Varför ser vi inte att vi är jätteduktiga på miljöarbete? Hur kommer det sig att hela svenska folket går omkring med dåligt samvete? Eller är det bara jag?
 
I alla fall om man nu ska se positivt på detta så har jag släppt mitt dåliga samvete vad gäller växhuseffekten, efter vår resa känner jag att det inte hänger på mig längre, skönt :). Nästa gång (hemma i Sverige ska jag slänga bananskalet i komposten med glädje, för det finns kompost!!!
 
Det är svårt att skriva blogg utan att någon gång ta in sina åsikter....jag vill inte gärna skrämma iväg någon som kanske läser. Ibland tänker jag mig för innan jag skriver och ofta tar jag bort mina tyckanden. Vet inte om jag bör det? Vad gäller vissa områden så kan det ju vara så att inte alla håller med, jag vill så gärna att alla ska tycka som jag. Sedan är ju inte detta precis en politisk blogg... Men det är ju när man ser sig om och upplever människor och företeelser som man reagerar, svårt att inte ta med det. Så idag blev det dessa tankar som kom med.
 
Våra grannar åkte hem igår, hoppas resan gick bra? Vet att planet var lite försenat. Lägenheten blev genast mycket stor och tyst (inte för att de förde särskilt mycket oväsen :) men för att vi var många. Det har varit upplevelserika, spännande, roliga och härliga dagar, Tack för att ni kom och ville hälsa på oss! Några bilder från dessa dar:
 
 
Förbjudna staden.
 
 
 
Snart middag på Sichuan citizen, efter drinken på Vue bar.... hungriga men glada....lite dimmigt kanske?
 
 
Allihop!! Terracottarmen i bakrunden, kanske var det höjdpunkten?
 
 
Far o son
 
 
 
Undra vad som händer där nere?
 
Kram!!
 
 
 
 

Kommentarer

  • Anders B
  • 2014-03-03

Tack for att vi fick komma och hälsa på Er vi hade det fantastiskt roligt och det gjorde inget att vädret inte var så bra.

Svar: Tack för att ni kom!!!Vi hade kul! Hur gick det med leathermannen hem?
Ann-Sofie Corneliusson

  • Margareta Kagebo Dahlgren
  • 2014-03-03

Ni är tom snygga med ansiktskydd!

Svar: Jag vet!!!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Anne Lindgren
  • 2014-03-03

Bra tänk oavsett vad du tycker. Man behöver framföra åsikter och ta ställning, ibland. Intressant att läsa då, också - om dina reflektioner! /anne

Svar: Då ska jag göra det!
Ann-Sofie Corneliusson

  • Catarina G
  • 2014-03-03

Ja men visst ska man få tycka. Vi har väl alla ett eget ansvar för miljön även om perspektiven kan te sig svåra att jämföra. Vi köper säkert många saker som producerats i fabriker som bidragt tiil utsläppen eller? Kul bild på rumporna!!! Kram C

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus