Toppmöte i Shanghai

Idag kommer Putin till Shanghai! Hela staden är nedstängd, poliser och vakter överallt. I morgon stänger alla skolor så Svenska skolan blir inställd också. Vi som skulle ha övat sånger inför nästa veckas avslutning! Hur ska det gå nu?!
Några kanske såg att jag också var med på ett toppmöte igår? Svenska bloggare i Shanghai hade konferens....jobbigt möte puh :)    
En av bloggarna hade sin gulliga mamma med sig, får se till att få hit min också! Nu får vi se om hon läser? :)
                                                                                                                                                       
 
Efter många tunga disskusioner och tuffa beslut (när ses vi nästa gång?) så var vi ganska trötta och i stort behov av lunch....
 
Denna dag som är en vanlig dag inleddes med undervisning i mahjong, en Brittisk tjej och en tjej från Brasilien ville bli upplärda i konsten. Lite svårt att lära ut ett kinesiskt spel, med svensktillämpade regler, på engelska, men mycket trevligt.
 
 

Vi pratar ofta om hur det är att leva i Kina eller utomlands överhuvudtaget, för och nackdelar med expat-livet. Det som de flesta ser som den allra största vinsten, eller det mest positiva, är just mötet med alla nya olika människor. Det är verkligen fantastiskt spännande, lärorrikt och roligt att vara med i så många olika samanhang. Jag lär mig nya saker dagligen inom områden jag inte ens visste fanns! De man möter är också mycket öppna, utåtriktade och intresserade. Jag önskar man kunde hitta forum, eller mötesplatser hemma där man kan träffas på liknande sätt, eller finns det redan?
 
Swetv.org har lagt ned!!! Det var vårt sätt att kunna se svensk tv, nu har hemsidan lagt ned! Hur kan de göra så?
Har tittat på Skavlan, Berg och Meltzer,  Äntligen hemma mm. Internet är ofta så dåligt att strömma från tv-play funkar inte....hur ska vi klara oss? Tur att vi åker hem snart, får väl köpa med massa dvd-serier tillbaka.
Blir inte att man tittar på tv i samma utsträckning som hemma, men ibland vill man/jag ramla ner i soffan o titta på något underhållande. Igår laddade vi ner sista avsnittet av The mentalist (visst är han snygg?) och ÄNTLIGEN!!! hände det mellan Jane o Lisbon!
 
Nu: ayi-mat!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus